Annonce
Aabenraa

Tysk familie har købt hus i Danmark: For tredje gang blev de nægtet ophold

Heller ikke efter det tredje besøg hos styrelsen SIRI i Aabenraa fik familien Sell fra Harrislee godkendt ophold i Danmark, hvor den har købt hus. Kontant og efter reglerne. Arkivfoto: Timo Battefeld
Den tyske familie Sell, der kontant og efter reglerne har købt hus i Danmark, er for tredje gang nægtet at få papir på ophold i Danmark. Chikane er et mildt ord, mener advokat.

Aabenraa: Familien Sell fra Harrislee har nu for tredje gang været på besøg hos styrelsen SIRI i Aabenraa i deres kamp for at få et EU-opholdsbevis, så den kan flytte ind i det hus, den har købt i Hønsnap mellem Aabenraa og Kruså.

Denne gang i selskab med en advokat, og der ventede en stor overraskelse.

- Jeg troede, der var oprettet sager, fordi de allerede havde været hos SIRI to gange, men det viste sig, at der slet ikke var oprettet noget, så vi måtte vente på, at der blev oprettet sager for hver af de fem familiemedlemmer, fortæller advokat Jens Christian Krabbe fra Advokatfirmaet Fink.

Mario Sells navn var noteret, men hverken hustruen Julia eller parrets tre børn var noteret nogen steder. Dét på trods af, at parret under det første besøg hos SIRI måtte hjem og hente børnene i Harrislee, så det kunne vise dem frem ved skranken for at dokumentere, at de eksisterer.

- Hun (SIRI-medarbejderen, red.) ville ellers have afvist sagen i starten, men så bad jeg om at få sagsnumrene på de sager, de havde oprettet. Ja, de var jo ikke oprettet. Så var det, jeg insisterede på, at hun tog imod min ansøgning, siger Jens Christian Krabbe.

Annonce

Jeg troede, der var oprettet sager, fordi de allerede havde været hos SIRI to gange, men det viste sig, at der slet ikke var oprettet ngoet, så vi måtte vente på, at der blev oprettet sager for hver af de fem familiemedlemmer.

Jens Christian Krabbe, advokat, Advokatfirmaet Fink

Tre gange nej

Fem kvarter tilbragte familien Sell med tre børn i alderen fra seks måneder til ni år og advokat Jens Christian Krabbe hos SIRI.

- Sagsbehandleren oplyste, at de ikke fik opholdsbeviset, og at jeg vil blive kontaktet af hendes chef, siger Jens Christian Krabbe, der som begrundelse for afslaget fik at vide, at man ikke kan købe fast ejendom i Danmark, når man ikke har bopæl i Danmark.

- Nu skal vi så i gang med at lave en lejekontrakt på det hus, der er overtagelsesdato på 1. februar, men som de haft råderet over siden 8. januar og dermed nøgler til. Det er helt i hegnet. Chikane er et mildt ord, mener advokaten.

Jens Christian Krabbe har nu på familiens vegne skrevet til SIRI, at man fastholder ansøgningen og gjort opmærksom på, hvor i lovgivningen der står, at man som EU-borger kan købe fast ejendom i Danmark, selvom man ikke har bopæl i Danmark.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce