Annonce
Sport

Tysk fodbold har givet Yussuf Poulsen hår på brystet

Fra junior til senior. Fra 1. division til 2. Bundesliga. Hvis der er en hæsblæsende succesfuld personfortælling på det danske landshold netop nu, må det være Yussuf Poulsen, der i går tjekkede ind i landsholdslejren. Debutanten er simpelthen sin vægt værd i guld.

For mindre end to år siden løb han som teenager rundt som stortalent i Lyngby Boldklub, men evnerne var tydeligt for store til landets næstbedste række, og RB Leipzig smed de penge, der ifølge BT?s oplysninger gør ham til den dyreste spiller fra den danske 1. division nogensinde.

Lyngby fik ifølge tyske pressekilder 9,38 millioner kroner (1,25 mio. euro) ved overgangen til RB Leipzig og tyskerne sendte yderligere 1,875 millioner kroner til postnummer 2800 ved oprykning fra 3. Bundesliga til 2. Bundesliga og forude kan den danske ?Million Dollar Baby sende endnu flere penge til de kongeblå.

Større tyske klubber holder øje med angriberens kvaliteter, og derfor har RB Leipzig sat et 75 millioner kroners prisskilt på ham. En prislap der sender ham i top 10 over de dyreste landsholdsspillere. Imødekommer en af bejlerne det krav, skal 10 procent af den sum sendes videre til Lyngby. Altså en potentiel samlet indtægt på 18,8 millioner kroner til talentfabrikken i Lyngby.

Så vidt økonomien. Hovedpersonen selv fortæller i landsholdslejren, at selvom det er kort tid siden, han forlod Lyngby som nyudklækket førsteholdsspiller, er det en helt anden Yussuf Poulsen, der møder op. Mindre baby - mere mand.

- Jeg er modnet meget som menneske og fodboldspiller. Selv om jeg spillede på førsteholdet i Lyngby, betragtede jeg stadig mig selv som ungdomsspiller. Der er jeg ikke længere, siger han.

- Tysk fodbold og tysk træning er meget hårdere fysisk, og det har givet hår på brystet, forklarer han.

Det vakte opsigt, da et så stort talent valgte at satse på et ?projekt i 3. Bundesliga. Og ikke gik den hollandske vej, som man så ofte ser for danske unge, der kan tage to på foden.

- Jeg kunne se mig selv være en del af projektet, og der er jo store ambitioner. Klubben har officielt accepteret, at det her kan være en mellemsæson, men målet er 1. Bundesliga, siger han.

Og det kan allerede blive til næste sommer. RB Leipzig ligger på en delt 4. plads i 2. Bundesliga, men kun med tre point op til førerholdet Ingolstadt.

Nu gælder det landsholdet for den 20-årige frontløber, hvor han bedømt ud fra landsholdets træning ligner en mulig starter på højre kant mod Albanien.

- Jeg føler, jeg er klar til det, og får jeg chancen, vil det være kæmpestort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Danmark For abonnenter

43 kommuner driver ulovlige solcelleanlæg: Nu risikerer investeringer for millioner at ryge i skraldespanden

112

30-årig indbrudstyv hærgede Kolding i måneder, inden han meldte sig selv: - Jeg gjorde det af grådighed

Annonce