Annonce
Sport

Tysk fodbold har givet Yussuf Poulsen hår på brystet

Annonce

Fra junior til senior. Fra 1. division til 2. Bundesliga. Hvis der er en hæsblæsende succesfuld personfortælling på det danske landshold netop nu, må det være Yussuf Poulsen, der i går tjekkede ind i landsholdslejren. Debutanten er simpelthen sin vægt værd i guld.

For mindre end to år siden løb han som teenager rundt som stortalent i Lyngby Boldklub, men evnerne var tydeligt for store til landets næstbedste række, og RB Leipzig smed de penge, der ifølge BT?s oplysninger gør ham til den dyreste spiller fra den danske 1. division nogensinde.

Lyngby fik ifølge tyske pressekilder 9,38 millioner kroner (1,25 mio. euro) ved overgangen til RB Leipzig og tyskerne sendte yderligere 1,875 millioner kroner til postnummer 2800 ved oprykning fra 3. Bundesliga til 2. Bundesliga og forude kan den danske ?Million Dollar Baby sende endnu flere penge til de kongeblå.

Større tyske klubber holder øje med angriberens kvaliteter, og derfor har RB Leipzig sat et 75 millioner kroners prisskilt på ham. En prislap der sender ham i top 10 over de dyreste landsholdsspillere. Imødekommer en af bejlerne det krav, skal 10 procent af den sum sendes videre til Lyngby. Altså en potentiel samlet indtægt på 18,8 millioner kroner til talentfabrikken i Lyngby.

Så vidt økonomien. Hovedpersonen selv fortæller i landsholdslejren, at selvom det er kort tid siden, han forlod Lyngby som nyudklækket førsteholdsspiller, er det en helt anden Yussuf Poulsen, der møder op. Mindre baby - mere mand.

- Jeg er modnet meget som menneske og fodboldspiller. Selv om jeg spillede på førsteholdet i Lyngby, betragtede jeg stadig mig selv som ungdomsspiller. Der er jeg ikke længere, siger han.

- Tysk fodbold og tysk træning er meget hårdere fysisk, og det har givet hår på brystet, forklarer han.

Det vakte opsigt, da et så stort talent valgte at satse på et ?projekt i 3. Bundesliga. Og ikke gik den hollandske vej, som man så ofte ser for danske unge, der kan tage to på foden.

- Jeg kunne se mig selv være en del af projektet, og der er jo store ambitioner. Klubben har officielt accepteret, at det her kan være en mellemsæson, men målet er 1. Bundesliga, siger han.

Og det kan allerede blive til næste sommer. RB Leipzig ligger på en delt 4. plads i 2. Bundesliga, men kun med tre point op til førerholdet Ingolstadt.

Nu gælder det landsholdet for den 20-årige frontløber, hvor han bedømt ud fra landsholdets træning ligner en mulig starter på højre kant mod Albanien.

- Jeg føler, jeg er klar til det, og får jeg chancen, vil det være kæmpestort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Skud mod bil afslørede 'smugkro'

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Trekantområdet

Langt flere end ventet er blevet podet: Flere tusinde lagde vejen forbi midlertidigt testcenter

Annonce