Annonce
Nordtyskland

Tysk politi skærper kontrollen ved den danske grænse

Tysk politi oprettede kontrolposter syd for både Kruså og Padborg. Foto: Benjamin Nolte.


PADBORG: Tysk politi skærper indrejsekontrollen ved den danske grænse. Det sker, efter den tyske indenrigsminister, Horst Seehofer, har meddelt, at kontrollen skal være strengere ved alle tyske ydergrænser.

Forbundspolitiet etablere torsdag aften to store kontrolposter ved Kupfermühle/Kruså samt ved Harrislee/Padborg.

Alle køretøjer skulle passere kontrollen, hvor betjentene så personerne i dusinvis af køretøjer nøjere an.

Allerede siden begyndelsen af november har tysk politi øget kontrollerne ved den dansk-tyske grænse, siger Hanspeter Schwartz, der er pressetalsmand for forbundspolitiet i Flensborg.

Alene ved Kupfermühle lige syd for Kruså var flere end 20 betjente i aktion torsdag aften. Målet er at pågribe mulige kriminelle og personer, som ikke har lov til at rejse ind i Tyskland.

Ikke kun private køretøjer blev kontrolleret torsdag. Også de grænseoverskridende bussers passagerer blev tjekket. Således blev der gennemført paskontrol i såvel danske som tyske busser.

Kontrollen medførte ikke de store problemer for trafikken. Til gengæld kan det komme til køer, når tysk politi udvider aktiviteterne til også at omfatte grænseovergangen på motorvej A7.

Permanent grænsekontrol som den danske er der dog fortsat ikke tale om.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Erhverv

Erhvervsforening efterlyser svar om havnens fremtid: Usikkerhed er gift for virksomheder og investorer

Danmark

Nu må du købe fyrværkeri - men du skal vente lidt med at fyre det af

Annonce