Annonce
Nordtyskland

Tysk politi skærper kontrollen ved den danske grænse

Tysk politi oprettede kontrolposter syd for både Kruså og Padborg. Foto: Benjamin Nolte.


PADBORG: Tysk politi skærper indrejsekontrollen ved den danske grænse. Det sker, efter den tyske indenrigsminister, Horst Seehofer, har meddelt, at kontrollen skal være strengere ved alle tyske ydergrænser.

Forbundspolitiet etablere torsdag aften to store kontrolposter ved Kupfermühle/Kruså samt ved Harrislee/Padborg.

Alle køretøjer skulle passere kontrollen, hvor betjentene så personerne i dusinvis af køretøjer nøjere an.

Allerede siden begyndelsen af november har tysk politi øget kontrollerne ved den dansk-tyske grænse, siger Hanspeter Schwartz, der er pressetalsmand for forbundspolitiet i Flensborg.

Alene ved Kupfermühle lige syd for Kruså var flere end 20 betjente i aktion torsdag aften. Målet er at pågribe mulige kriminelle og personer, som ikke har lov til at rejse ind i Tyskland.

Ikke kun private køretøjer blev kontrolleret torsdag. Også de grænseoverskridende bussers passagerer blev tjekket. Således blev der gennemført paskontrol i såvel danske som tyske busser.

Kontrollen medførte ikke de store problemer for trafikken. Til gengæld kan det komme til køer, når tysk politi udvider aktiviteterne til også at omfatte grænseovergangen på motorvej A7.

Permanent grænsekontrol som den danske er der dog fortsat ikke tale om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];