Annonce
Kolding

Udbrud af covid-19 på bosted for hjerneskadede er vokset: Nu er 14 beboere og ansatte smittede

Anden testrunde viste desværre, at der var flere smittede på Center for senhjerneskadede her på Sjællandsvej. Foto: Google
Nu kan alle de over 500 ansatte på bostederne i Kolding Kommune smutte hen og få en kviktest en gang om ugen. Podebilerne holder fast hver tirsdag ved tre af kommunens 11 bosteder.
Annonce

Kolding: Fire ansatte mere og yderligere en beboer på Kolding Kommunes center for mennesker med senhjerneskade er konstateret smittede med coronavirus i forbindelse med en massetest af alle stedets ansatte og beboere i søndags. Massetesten blev gennemført efter en  test af dem allesammen en uge forinden, hvor syv ansatte og to beboere viste sig at have covid-19.

- Det er ærgerligt, at vi desværre fandt flere smittede, men det er ikke overraskende, når vi nu vidste, at de første ni var smittede, konstaterer Kolding Kommunes socialdirektør Thomas Reintoft, der håber, at udbruddet er dæmmet ind nu og ikke breder sig til flere. Udbruddet begyndte med, at en enkelt ansat blev testet positiv op mod nytår.


Det er ærgerligt, at vi desværre fandt flere smittede, men det er ikke overraskende.

Thomas Reintoft, socialdirektør i Kolding Kommune


Nu er alle de ramte sendt hjem og i isolation i deres boliger, hvor de skal blive, indtil de på et tidspunkt har været helt fri for symptomer i 48 timer.

Annonce

Kviktest til alle

I mellemtiden glæder Thomas Reintoft sig over, at der som noget ganske nyt på socialområdet er åbnet op for, at alle medarbejdere kan få en kviktest en gang om ugen - første gang, det skete i Kolding, var i tirsdags, hvor podebilerne holdt foran Center for senhjerneskadede på Sjællandsvej, Bostedet Rytterskolevej og Kulturhuset på Levisonsvej. Her vil podebilerne fra Falck fremover holde hver tirsdag, og så kan de ansatte ude på bostederne bare løbende møde op og få en jævnlig coronatest.

Kolding Kommune har 11 bosteder til borgere med handicaps eller psykisk sygdom, og der arbejder i alt 522 medarbejdere på bostederne.

Thomas Reintoft oplyser, at der ikke er coronaudbrud i gang andre steder end på Sjællandsvej i øjeblikket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Live fra Venstres landsmøde: Inger Støjberg får ordet, når Stephanie Lose tager over som næstformand

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Regionalt For abonnenter

Sønderjysk rejsebureau tror på tysk genåbning til foråret: - Kør-selv-gæster venter bare på grønt lys

Sydjylland For abonnenter

Vaccinehåb får krydstogtskonges telefon til at bimle igen efter mareridtsår: - Men det er ikke prangende

Annonce