Annonce
Esbjerg

Udlejer står fast i beton: Derfor lukker Fakta nu butik i Esbjerg-forstad

Fakta i Hjerting lukker per den 15. januar næste år.
Fakta på Havborgvej i Hjerting lukker midt i januar næste år. Lukningen, der berører cirka 20 ansatte, sker ifølge Faktas salgschef på grund af en meget høj husleje.

Esbjerg: Coop har besluttet at lukke sin Fakta-butik på Havborgvej i Hjerting. Det oplyser Coop Danmark i en pressemeddelelse.

Fakta-butikken i Hjerting blev oprindeligt til som følge af en noget aparte konstruktion, da en ejendomsudvikler tilbage i 2011/2012 opførte en bygning, beregnet til Super Brugsen på grunden, som havde tilhørt hedengangne KJ Industries.

Men planerne blev ændret, og i stedet rykkede Fakta ind i bygningen, som rummede betydeligt flere kvadratmeter end det daværende Fakta-koncept.

Ifølge Lars Højmark Pedersen, der er salgschef hos Fakta, sker lukningen på grund af en meget høj husleje. Han oplyser også, at Coop har forsøgt at forhandle en reduktion af huslejen, men uden held.

Lukningen vil sker per den 15. januar 2021.

- Det er ærgerligt, for medarbejderne i butikken gør et fantastisk godt stykke arbejde, og den har haft en flot stigning i salget i år. Men vi må bare erkende, at det ikke er muligt at bringe den i økonomiske balance med den meget høje husleje, vi betaler, siger salgschefen.

Annonce

Håber på noget andet i Hjerting

Butikken fungerer som normalt i hele december, og Fakta vil gøre, hvad man kan for at skaffe medarbejderne i butikken job i andre Fakta-butikker eller i den øvrige Coop-familie. I alt beskæftiger butikken i Hjerting omkring 20 medarbejdere, herunder en butikschef og en souschef.


Det er ærgerligt, for medarbejderne i butikken gør et fantastisk godt stykke arbejde, og den har haft en flot stigning i salget i år.

Lars Højmark Pedersen, salgschef, Fakta


På spørgsmålet om Fakta kunne finde på at kigge efter et andet sted i Hjerting, svarer Lars Højmark Pedersen, at kæden ikke har nogle konkrete planer, men at han godt kunne håbe, at kæden finder et andet sted af åbne en butik i Hjerting.

Hjerting har i forvejen en Rema 1000 på Sdr. Tobølvej og en Meny og en Netto på Bytoften. Sidstnævnte vil bygge en ny butik på hjørnet af Hjerting Landevej og Sjelborgvej, og dermed rykker Netto ud af ejendommen på Bytoften, som ejes af Salling Group.

Carsten Hadsbjerg, der udviklingschef i Salling Group, har tidligere sagt, at han ikke mener, at det bliver svært at få solgt eller udlejet den nuværende ejendom på Bytoften. Spørgsmålet er så om, han vil sælge eller udleje til en konkurrent.

Ejendommen på Havborgvej, hvor Fakta lukker i det nye år, er ejet af Artha Dagligvarebutikker A/S med adresse i Holte i Nordsjælland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Spejdercenter efterspørger den gode gerning fra Vejdirektoratet i grotesk skiltesag

Annonce