Annonce
Haderslev

Ung mand døde efter overfald

Marian-Lucian Tucan blev 27 år. Han døde på Odense Universitets Hospital i søndags. Privatfoto

En 27-årig mand er død af en hjerneblødning, efter han i forrige weekend blev slået ned. To rumænere er varetægtsfængslede i sagen.

HADERSLEV: En 27-årig mand døde søndag aften af en hjerneblødning. Den unge rumæner var tidlig lørdag morgen blev slået ned et sted på vejen mellem Hoptrup og Diernæs syd for Haderslev af en eller to landsmænd på 27 og 31 år.

Begge mænd blev anholdt lørdag og sigtet for blandt andet grov vold. De blev fremstillet i et grundlovsforhør søndag, hvor anklager Lars Viereck bad om og fik lukkede døre, da der kunne være medgerningsmænd på fri fod. De to rumænere blev varetægtsfængslet til den 15. september.

Lørdag morgen havde en af rumænerne vækket en beboer i et sommerhus i Diernæs, ved at banke på og sige: "Call an ambulance".

I græsset lidt der fra lå den livløse Marian-Lucian Tucan hvid i hovedet og med skader i ansigtet. Han blev fløjet med helikopter til på Odense Universitets Hospital. Han vågnede aldrig igen. Hans storebror nåede søndag frem til Odense og holdt Marian-Lucians hånd, da han udåndede klokken 16.03.

De to rumænske landsmænd var i mellemtiden blevet anholdt og varetægtsfængslet.

Sagen kort

Indbruddet hos Spar-købmanden i Hoptrup skete klokken 02.10 lørdag den 19. august. Her gik alarmen i gang og tre mænd blev filmet af overvågningskameraerne.Klokken 05.55 blev der banket på døren til et sommerhus på Vikærparken. En rumæner bad om hjælp til at tilkalde en ambulance. Den bevidstløse Marian-Lucian Tucan lå bevidstløs udenfor, mens en anden rumæner forsøgte at genoplive ham.

Marian-Lucian Tucan døde søndag den 20. klokken 16.03.

Indbruddet blev begået i Hoptrup natten til lørdag. Fire timer senere blev den ene rumæner fundet bevidstløs i Diernæs. Tre dage senere brændte et sommerhus tæt på. Grafik: Møllers Tegnestue

Indbrud

Sagen hænger sammen med et indbrud hos Spar-købmanden i Hoptrup samme nat.

Her var de tilsyneladende brudt ind ved 2-tiden. Der blev blandt andet stjålet spiritus og over 100 pakker cigaretter. Derefter gik de til Diernæs. På vejen drak de alkoholen, og på et tidspunkt kom de op og skændes. Det udviklede sig til vold. De endte så i Vikærparken og Dundelum med den bevidstløse Marian-Lucian Tucan og flere poser med tyvekoster.

Da akutbilen og ambulancen var ankommet, stak de to rumænere af til fods. Ifølge en kilde blev de anholdt på en bus lørdag formiddag. I første omgang havde de åbenbart fortalt, at Marian-Lucian Tucan var faldet på vejen. Men den ene indrømmede senere, at have slået ham.

Annonce
Haderslev For abonnenter

Byrådsmedlem dømt for at forfølge og chikanere fem kommunalt ansatte

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Katrine flyttede fra København og hjem til 'ghettoen': - Selvfølgelig er her mennesker, der ryger tjald og kører hurtigt på knallert, men her er også mange gode hjerter

Varde For abonnenter

Se billederne: Julelys er vokset familiefar over hovedet – næste år er der dømt pause

Aabenraa For abonnenter

Serietyv afsløret af DNA-spor: Har været i gang i otte år - nu anklages han for 29 nye forbrydelser

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Sydjylland For abonnenter

Dyrehospital frygter bølge af aflivninger: Familier købte under corona hunde i vildskab - nu græder granvoksne mænd, når de sender dem retur

Kultur

Et moderne eventyr: De mødte hinanden på nettet - efter få måneder pakkede Michael alle sine ting og flyttede fra USA til Danmark

Kolding

Coronasmitte i Kolding er nu over kritisk grænse: Se hvilke tiltag der bliver sat i værk

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

EfB For abonnenter

EfB-karakterer: Wolfe var bedst uden at være god

EfB For abonnenter

EfB brændte straffe efter to minutter og tabte 2-0 i Hvidovre: Elendig afslutning på elendigt efterår

Kultur

Så er stor lysfestival åbnet: Se de spektakulære billeder

Annonce