Annonce
Sønderjyske Fodbold

Ungarer er klar til at rykke sine møbler ind i en lejlighed i Haderslev og sine støvler ind i SønderjyskE’s startopstilling

Dániel Prosser scorede sit første SønderjyskE-mål få sekunder efter indskiftningen mod Viborg. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
Daniel Prosser skal veksle sin drømmedebut til en serie af gode præstationer for at overbevise SønderjyskE om, at klubben skal udnytte købsoptionen på den ungarske lejespiller. Kantspillerens udfordring kan blive fysikken i den danske superliga.

Fodbold: Daniel Prosser bor stadig på hotel.

SønderjyskE’s nye ungarer har fået en lejlighed i Haderslev, men da JydskeVestkysten taler med ham fredag middag, venter han stadig på sine møbler fra hjemlandet, inden han sammen med sin kæreste kan flytte ind i sit nye hjem.

Han venter også på at flytte ind i startopstillingen hos sin nye klub.

Annonce

Sidstnævnte kommer med stor sandsynlighed til at ske allerede mandag aften i Odense.

OPTAKT

Fodbold, superligaen

Mandag klokken 19.00: OB-SønderjyskE

Formodet startopstilling: Lawrence Thomas - Emil Holm, Stefan Gartenmann, Duplexe Tchamba, Marc Dal Hende - Emil Kornvig, Victor Mpindi, Mads Albæk - Daniel Prosser, Abdulrahman Taiwo, Rilwan Hassan

TV: TV3 Sport

JV tipper: 1-1

Daniel Prosser skulle blot bruge en halv time på at overbevise publikum i Haderslev om, at SønderjyskE formentlig har set rigtigt ved at hente kantspilleren til Danmark. Et lynhurtigt mål, dybdeløb og flere gode aktioner viste, at ungareren har potentialet til at blive fast mand på superligaholdet.

Og spørger man ungareren selv, er han også klar til at veksle lejeopholdet til sommer for i stedet at blive fast beboer hos SønderjyskE.

- Mit mål for sæsonen er at hjælpe klubben til dens målsætning, og så håber jeg, at jeg kan fortsætte her efter sæsonen. Der er en købsoption, så vi må se, hvad der sker, siger Prosser, der har kontrakt med MTK Budapest til sommeren 2023.

Gensyn med Boris

Ungareren er for anden gang i sin karriere hentet til en klub, der har hans tidligere træner på det ungarske U/21-landshold som cheftræner.

Michael Boris ved, hvad han får fra Prosser.

- Han er hurtig, og han løber dybt. Han er to-fodet og kan skyde både med venstre og højre. Nogle gange er han for selvisk, men i øjeblikket har vi brug for det. Vi skal begynde at skyde på mål, siger SønderjyskE-træneren.

- Han bliver bedre, fordi han er blevet ældre, så han ser tingene bedre. Han er en god spiller.

Daniel Prosser nåede kun lige at sparke sin ind i bevidstheden hos SønderjyskE-fansene, inden superligaen gik på pause for at vige for landskampe. Det har givet Prosser en god træningsperiode med sit nye hold.

- Jeg har haft mulighed for at lære holdet bedre og bedre at kende dag for dag. Både personligt, men også med hvad det er, træneren vil have taktisk. Så det har været en god uge til at udvikle sig.

Og Prosser skal tage et skridt frem i karrieren med skiftet til SønderjyskE, efter at han var blevet reserve hos MTK Budapest.

- Da Michael var træner, spillede jeg næsten som starter hver gang. De købte en ny spiller, og den nye træner havde nogle andre idéer og ville have en anden type spiller. For mig er det ikke et problem, for jeg er endt hér, og det er jeg glad for, understreger han.

- Jeg kan godt lide den tyske stil med at træne hårdt i løbet af ugen og udvikle sig fysisk, taktisk og mentalt hver dag.

- Jeg kender hans idéer og hans type fodbold og ved, hvad han vil have fra spillerne på banen. Jeg tror, det er derfor, jeg er her. Fordi jeg forstår hans idéer. Så derfor vil jeg også bevise, at jeg har lyst til at være her.

- Jeg kan godt lide hans tilgang til træningen. Han forlanger mere af en hver eneste dag, så der er mulighed for at udvikle sig her. Vi arbejder også meget med den fysiske træner, Yannick Durand, så vi prøver at blive bedre. Jeg håber, resultaterne også kommer i kampene.

Annonce

Råd fra tidligere OB'er

Da SønderjyskE meldte sin interesse, begyndte Daniel Prosser at finde klip med SønderjyskE-kampe, og så undersøgte han nærmere omkring byen. Hvad angår den danske liga søgte han også råd hos en landsmand, der tidligere har spillet i superligaen.

- En af mine venner, Krisztian Vadocz, spillede i OB i to år. Jeg spurgte ham til Danmark som land og også til ligaen. Det var rart at kunne spørge ham, for han hjalp meget.

Michael Boris husker øjeblikkeligt Prossers tid på det ungarske U/21-landshold.

- Han scorede vigtige mål. 1-0 i Polen, og han lavede en nøgleaflevering til 3-3 mod Portugal, mindes Boris, der siden hentede ham til MTK Budapest.

- Jeg hentede ham det første år i vinterpausen. Han scorede også i anden del af sæsonen, så vi rykkede op. Så har der været to landsholdsspillere på hans position, Szabolcs Schön og Roland Varga, så han har fået lidt mindre tid, men selv hvis han ikke startede, kunne jeg altid bringe ham ind som en spiller, der gjorde en forskel. Han var altid motiveret til træning, siger Boris.

Derfor var det naturligt at have Prosser som et af emnerne, da der skulle hentes nyt blod til SønderjyskE.

- Han var den type, vi havde brug for til den position. Der var mange navne i spil, men nogle gange lykkes det ikke. Men ideen var, at fløjen skulle minde om de fløje, jeg havde haft i MTK – Schön, Varga og Prosser – så han var på bordet, og så tog vi ham.

Annonce

Fysisk udfordring

Daniel Prosser er klejn af statur. 175 centimeter høj og med en kampvægt, der ikke slider meget på græsset. Den udfordring skal tages op i Danmark.

- Det er en anderledes liga. En fysisk liga. Han skal sætte sig fysisk igennem, men han er ikke 190 centimeter høj. Han er hurtig, men han skal arbejde med fysikken, men han kan lide at forbedre sig, og han arbejder for det. I Ungarn er der mange gode spillere, og somme tider skal de have chancen for at spille udenlands, siger Michael Boris, som stoler på, at arbejdet med fysisk træner Yannick Durand vil gavne ungareren.

- Først og fremmest er det en opgave for Prosser, men han er mentalt stærk. Han skal arbejde med det, og Yannick er en god fysisk træner. Hvis man lytter til Yannick, kan man forbedre sin karriere.

Det har Daniel Prosser tænkt sig at gøre. I jagten på en fast plads hos SønderjyskE. Og i jagten på at lade møbler og kæreste blive i Haderslev efter næste sommer.

Annonce
Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Islænding sparkede bolde i kassen, anfører efterlod et hullet forsvar, og SønderjyskE var ved at smide stor pokalføring

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Desperate beboere lever i frygt, lyshelvede og støj: Nu har de fået nok af gigantiske vindmølletransporter

Sydjylland For abonnenter

Lokalt motorkontor blev solgt for en krone: Et halvt år senere gik det konkurs med ubetalt skatteregning på ti millioner

Erhverv

Robotter fra Vejen arbejder i 15 meter høje bølger på rejetrawler i barskt klima: - De er så stor en succes ombord, at vi netop har bestilt anlæg nummer tre

Sydjylland

Glem alt om sudoku og krydsord for at undgå demens: Det er andre ting, der holder hjernen sund - og alkohol er ikke så skadeligt som man troede

EfB

Pludselig stod Con Ouzounidis ved siden af Wayne Rooney på træningsbanen: I lære blandt de allerstørste

Sydjylland For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Soulas skal finde fodfæste og må afvente superligabold for SønderjyskE: Onsdag skal han vise sig moden i pokalkamp på Fyn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Haderslev

Efter 12 domme er det ud af landet: Vred serbisk far truede to lærere og tre børn

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Esbjerg For abonnenter

Poul Nyrup skruer bissen på overfor sin barndomsby: Blander Headspace-sag ind i Esbjergs kommunalvalg

Varde For abonnenter

Årelang kamp slutter: Banedanmark er klar til at overdrage Grindstedbanen til kommunerne

Sønderborg

Ny trend afvises i Sønderborg: Kommunen siger nej til tiny houses

Annonce