Annonce
Kolding

Uventet strømafbrydelse: Store dele af Kolding uden strøm

Trekant Brand er onsdag aften til bygningsbrand nær Skovvangen i Kolding. Der er formentlig tale om brand i en el-installation, der gør, at store dele af Kolding er uden strøm. Foto: Trekant Brand
Strømafbrydelsen onsdag aften skyldes brand i en el-installation. 5000 koldingensere blev berørte af strømafbrydelsen, men omkring klokken 19.30 har størstedelen fået strømmen tilbage.

Der er onsdag aften uventet strømafbrydelse i store dele af Kolding. Det oplyser Trefor.

Strømafbrydelsen gælder blandt andet for områderne omkring Bakkevej, Bekkasinvej, Bertram Knudsens Vej, Blæsbjerggade.

Den manglende strøm skyldes brand i en el-installation.

- Vi har haft en brand i en af vores transformeranlæg, så omkring 5.000 af vores kunder har været uden strøm i en periode, fortæller Anya Palm, PR- og pressechef hos Trefor.

Medarbejdere fra Trefor var til stede ved branden sammen med brandfolk fra Trekant Brand.

- Trekant Brand er i øjeblikket indsat til bygningsbrand nær Skovvangen i Kolding. Det er formentligt tale om brand i en el-installation. TREFOR er på stedet sammen med beredskabet, skriver Trekant Brand på Twitter og opfordrer til at give plads til slukningsarbejdet.

Annonce
Foto: Trekant Brand

Årsag endnu ukendt

Årsagen til branden i transformerstationen er endnu uvis.

- Vi ved ikke, hvad det skyldes endnu, men vi kan se, at der er noget med højspændingskablerne, så der starter vi med at kigge, fortæller Anya Palm.

Hun oplyser desuden, at de fleste koldingensere har fået strømmen tilbage.

- Når der sker noget med en af vores transformerstationerne, så omkobler vi de husstande, der er berørte, så de får strøm fra et andet transformeranlæg. Det har de fleste fået nu, men vi mangler stadig omkring 140 husstande, siger hun omkring klokken 19.30.

Trekant Brand er færdige med slukningsarbejdet omkring klokken 19.45 onsdag aften, oplyser Trekant Brand.

- Branden i Kolding er nu slukket, og enhederne returnere til stationen, skriver Trekant Brand på Twitter.

De sidste koldingensere har fået strømmen tilbage ved 20-tiden onsdag aften.

Det er store dele af Kolding, der onsdag aften ikke har strøm. Foto: Trefors driftsinformation
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Annonce