Annonce
Aabenraa

Våben mod grænsehandlen: Billige øl skal holde folk hjemme

Supermarkeder i Sønderjylland har taget kampen op mod grænsehandlen. Arkivfoto: Lars Salomonsen
For at holde danskerne fra igen at grænsehandle, kører supermarkeder i Sønderjylland med faste lave priser på øl.
Annonce

Padborg: I de omkring tre måneder, hvor grænsen til Tyskland var lukket på grund af corona-virussen, havde danske supermarkeder kronede dage. Der blev solgt typiske grænsehandelsvarer som øl, vin og sodavand i stride strømme, for det var ikke længere muligt at køre syd for grænsen og fylde bilen op.

Nu har grænsen til Tyskland været åben igen i knap en måned, og supermarkederne i det sønderjyske kan selvfølgelig godt mærke, at salget af grænsehandelsvarer er faldet en del, men de har valgt at tage kampen op.

- For at holde på danskerne har vi valgt at køre med faste lave priser på øl og sodavand. Vi kan ikke måle os med priserne i grænsehandlen, men det hjælper, siger Tina Hahn, der er souschef i SuperBrugsen i Padborg.


Vi har fået flere tyske kunder, og der er flere danskere, der tager til Tyskland. Det er ganske naturligt.

Tina Hahn, souschef i SuperBrugsen i Padborg


I SuperBrugsen i Padborg har man traditionelt set også mange tyske kunder. De forsvandt, da Danmark lukkede grænsen, men er vendt tilbage efter grænseåbningen.

- Mange tyske kunder er kommet tilbage. De har savnet dansk ost, marmelade og smørrebrød og går generelt efter danske kvalitetsvarer. Vi sælger også en del vitaminpiller til tyskerne, siger Tina Hahn, der finder udviklingen i indkøbsmønstret efter grænseåbningerne forventeligt.

- Vi har fået flere tyske kunder, og der er flere danskere, der tager til Tyskland. Det er ganske naturligt, siger Tina Hahn.

Annonce

Sælger mere end før lukning

Hos Løvbjerg i Aabenraa har åbningen af den tyske grænse for knap en måned siden også været mærkbar.

- Salget af både øl, vand og vin er faldet, siger Peter Jensen, der er købmand hos Løvbjerg i Aabenraa.

Købmanden har dog også valgt at tage kampen op mod grænsehandlen, selv om den er svær.

- Jeg har sørget for at have billige øl og vand i butikken i håb om at holde på kunderne, og jeg sælger mere, end før grænsen til Tyskland lukkede, siger Peter Jensen.

Grænseåbningen kan også mærkes hos Føtex i Aabenraa.

- Vi har ikke den samme omsætning på øl, vand og vin. Det er dog ikke blevet dårligt, og vi sælger mere, end før grænsen lukkede, siger Bo Wagner, der er varehuschef i Føtex i Aabenraa.

Generelt er varehuschefen i Føtex da også godt tilfreds med situationen lige nu.

- Helhedsbilledet er, at det går godt, og det kan skyldes, at flere danskere har valgt at holde ferie i Danmark, siger Bo Wagner, der også kan konstatere, at der bliver talt en del tysk i Føtex i Aabenraa for tiden.

- Vi har mange tyske turister lige nu, og det har der været, lige siden Danmark åbnede grænsen, siger Bo Wagner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce