Annonce
Sønderborg

V og DF: IP-Nordic-stiftere får særlige fordele i kommunen

Her er Det Gamle Rådhus klar til at åbne igen - men ikke længere som rådhus i Gråsten.IP-Nordic stifteren Thorben G. Jensen er klar med saksen, mens sønnen Charles Ginnerskov, Bendt Olesen og Erik Lauritzen ser til. Arkivfoto: André Thorup
Venstre og Dansk Folkeparti mener, at IP Nordic-stifterne Charles Ginnerskov og Thorben G. Jensen og deres virksomheder har en særlig politisk fordel hos det S-ledede flertal. V og DF mener, at den tidligere socialdemokratiske borgmester, Bendt Olesen fra Gråsten, spiller en helt særlig og afgørende rolle. Det afviser både borgmester og Bendt Olesen.
Annonce

Sønderborg: Da et flertal i Sønderborg Byråd i denne uge besluttede at give Charles Ginnerskov tilladelse til at rive Skansegården ned var der en længere debat.

Dansk Folkeparti og Venstre stemte imod en nedrivning, og Venstres politiske ordfører, Peter Hansen, kritiserede, at tidligere borgmester i Gråsten, Bendt Olesen, i Skansegården-sagen havde flere roller at spille. Peter Hansen talte på byrådsmødet om "to standarder" - men undlod at uddybe. hvad han mener.

- Men hvad mener du egentlig med det?

- Vi oplever og har en følelse af, at der er to standarder. Vi sidder med en oplevelse af, at Charles Ginnerskov og hans far Thorben G. Jensen har nogle fordele, andre ikke har. De fordele oplever vi de har, fordi de har gode forbindelser, især fordi den tidligere socialdemokratiske borgmester og udvalgsformand Bendt Olesen er bisidder og rådgiver for dem. Bendt Olesen er jo også tidligere formand for partiet i området, og han er en person med meget stor indflydelse i Socialdemokratiet. Der er jo ikke en konstituering eller forhandling, hvor han ikke er inde over. Det skader nok heller ikke, at Ginnerskov og Thorben G. Jensen støttede Socialdemokratiets valgkamp i 2017, siger Peter Hansen.

- Hvor skulle de da have fået fordele?

- Vi så det med salget af Gråsten Rådhus, vi så det med kasernesalget og nu med Skansegården. Det ligner bare et mønster, hvor de får et rådhus billigt til arbejdspladser i IP Nordic, og bagefter laver de det til hotel og restaurant. Så får de kasernen langt billigere end andre bud, fordi de lover rigtig mange arbejdspladser, som aldrig er kommet - og nu med Skansegården, hvor Bendt Olesen i den grad er i en interessekonflikt. Som bestyrelsesmedlem i Dybbøl Mølle siger han, at Skansegården er noget gammel skidt, der bare kan rives ned. Samtidig sidder han sammen med Charles Ginnerskov nede på forvaltningen og forhandler om en nedrivningstilladelse. Vi sidder bare med en ubehagelig oplevelse af, at der er to standarder for folk i den her kommune, og det er rigtigt ærgerligt, siger Peter Hansen.

Jeg må bare sige tusind tak for den store tillid. Men så meget indflydelse har jeg altså heller ikke. Det er at tillægge mig alt for stor betydning.

Bendt Olesen, tidligere borgmester og socialdemokratisk nestor

Annonce

DF: Næsten som borgmesteren

Stefan Lydal, gruppeformand for Dansk Folkeparti nævnte i sit indlæg på byrådsmødet også Bendt Olesens rolle som bisidder eller rådgiver for Charles Ginnerskov på et møde med Erhvervsservice.

- Charles Ginnerskov havde allieret sig med Gråstens ukronede konge, den tidligere socialdemokratiske borgmester, Bendt Olesen, sagde Stefan Lydal.

- Mener du da, at det er et problem, at Bendt Olesen hjælper Charles Ginnerskov?

- Ja, jeg mener, at det er problematisk. Når Bendt Olesen, med den enorme indflydelse han har i Socialdemokratiet, vælger at tage med til sådanne møder som bisidder, så lægger han et stort pres på forvaltningen. Det er - jeg var lige ved at sige - det næstbedste, når man nu ikke kan få borgmesteren med som bisidder. Det er altså problematisk, og Bendt Olesen med sin store politiske erfaring ved udmærket, hvad han gør. Vi oplever helt klart, at der er en særlig standard for dem, siger Stefan Lydal.

Annonce

Olesen: Takker for tilliden

Bendt Olesen afviser, at han skulle være rådgiver for IP-Nordic stifterne.

- Jeg må bare sige tusind tak for den store tillid. Men så meget indflydelse har jeg altså heller ikke. Det er at tillægge mig alt for stor betydning. Jeg har indflydelse som ethvert andet medlem af Socialdemokratiet, siger han.

- Mener du virkelig det - altså at din indflydelse er som alle medlemmer af partiet?

- Ja, altså. Jeg har ingen indflydelse haft på den sag om salg af Skansegården. Jeg har intet haft med salget af de kommunale ejendomme at gøre, men jeg glæder mig over, at Gråsten Rådhus blev solgt. Så det ikke står ligesom Gråsten Gigthospital. Nu er der kommet liv og arbejdspladser i vores lille pragtfulde by Gråsten, og det glæder jeg mig over. Så vidt jeg husker var alle også enige om at sælge rådhuset, siger Bent Olesen.

- Jeg ved, at Charles Ginnerskov og hans far har brugt mange penge på at renovere de ejendomme, og mig bekendt var der ikke andre bud på rådhuset. Med hensyn til kasernen har jeg intet haft med det at gøre. Jeg er ikke deres rådgiver. Ja, jeg har været med til et møde om Skansegården, men det var for at hjælpe Charles Ginnerskov med at få ledt ham de rigtige steder hen i forvaltningen, siger Bendt Olesen.

I forhold til Peter Hansen kritik af, at Bendt Olesen skulle have interessekonflikt som på den ene side rådgiver eller bisidder for Charles Ginnerskov - og på den anden side udtale sig som bestyrelsesmedlem for Dybbøl Mølle, afviser han også den kritik.

- Jeg har aldrig udtalt mig på vegne af Dybbøl Mølles bestyrelse eller som bestyrelsesmedlem, siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Charles Ginnerskov eller Thorben G. Jensen.

Casrtra ApS har købt dele af den tidligere Hærens Sergentskole i Sønderborg, hvor der er indrettet hotel. Arkivfoto: Claus Thorsted
Bendt Olesen hilser på Charles Ginnerskov - på Hotel Det Gamle Rådhus. Her er værelserne opkaldt efter medlemmer af den kongelige familie - der er dog et enkelt værelse, som er opkaldt efter Gråstens tidligere borgmester, Bendt Olesen. Arkivfoto: André Thorup
Skansegården, som der har været en del politisk uenighed om. Den kan nu rives ned. Arkivfoto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Trængte hoteller og campingindehaver raser over omstridt overnatningskrav: - Det er for let at snyde

Annonce