Annonce
Vejen

Vagn Sørensen er tredje bejler til topjobbet hos Venstre

Vagn Sørensen - mangeårigt medlem af Vejen Byråd - er tredje kandidat til posten som Venstres borgmesterkandidat. Foto: Ove Detlevsen
60-årige Vagn Sørensen er nu tredje mand i kandidatopgøret hos Venstre. Gennem en lang årrække har han siddet ganske tæt på magten og de afgørende politiske forhandlinger.

Vejen Kommune: Der var én, der var to, og nu er der tre.

Efter at Morten Thorøe og senest Malene Kaisen Nielsen er bragt i spil som mulig borgmesterkandidat for Venstre, så er nu også Vagn Sørensen, Glejbjerg, klar til at være en del af kandidatopgøret.

Den 60-årige Vagn Sørensen er én af de erfarne politikere hos Venstre i Vejen Kommune. Han begyndte sin politiske karriere som mangeårig formand for Folkeoplysningsudvalget tilbage i det tidligere Holsted Byråd. Desuden har han en bred erfaring i Venstres organisatoriske bagland med formandsposter i både lokalforening, kommuneforeningen og også medlemskab af Venstres hovedbestyrelse.

Annonce


Jeg synes, det er rigtig fint, at vi nu har flere kandidater på banen. Det giver en god demokratisk proces, som er vigtig for vores parti.

Vagn Sørensen


I de seneste tre perioder har han været medlem af Vejen Byråd. I alle perioder har han været formand for Venstres byrådsgruppe. I de to første perioder sad han som viceborgmester, inden han i forbindelse med konstitueringen ved kommunalvalget i 2017 fik posten som formand for Udvalget for teknik og miljø.

Medlem i over 30 år

Vagn Sørensen har gennem årene altid siddet tæt på magten – og har altid siddet ved Fræhrs side i forbindelse med konstitueringsaftaler samt andre politiske forhandlinger:

- Jeg fik mit medlemskort til Venstre tilbage i slut 70’erne, og på grund af mine mange år først i Venstres organisation og siden som byrådsmedlem har jeg siddet tæt på. Jeg synes, det er rigtig fint, at vi nu har flere kandidater på banen. Det giver en god demokratisk proces, som er vigtig for vores parti. Jeg har opbakning fra vælgerforeningen i Glejbjerg, og desuden har jeg også fået en række andre henvendelser, da det stod klart, at vi skulle have en ny borgmesterkandidat, siger Vagn Sørensen.

Ud over det politiske virke sidder Vagn Sørensen desuden i bestyrelsen for en række virksomheder, kommissioner og udvalg. Han er uddannet landmand – og har været selvstændig i en årrække. Siden har han arbejdet som montør hos en lokal virksomhed i Glejbjerg.

Processen

Valget af Venstres nye borgmesterkandidat afgøres på et opstillingsmøde den 16. november.

Forud for det afgørende møde er der fire præsentationsmøder i henholdsvis Holsted, Rødding, Brørup og Vejen.

I fritiden har Vagn Sørensen dyrket gymnastikken gennem hele livet, og han træner stadig motionshold i den lokale gymnastikforening, ligesom han gennem mange år har været i bestyrelsen for Lokalrådet i Glejbjerg.

Vagn Sørensen giver altid udtryk for, at Vejen Kommune er en veldrevet kommune, hvor samarbejde på tværs af partiskel er en stor del af dagligdagen og en af de væsentlige grunde til den stabile drift.

- Det er denne linje, jeg ønsker at fortsætte, hvor konsensus og samarbejde skal være de bærende søjler i arbejdet, tilføjer Vagn Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Legolands teknikere ordner alt fra videoovervågning til årets nyeste forlystelser: - Det er ligesom at få noget fra Ikea

Annonce