Annonce
Erhverv

Vamdrup Møbelhus leverer bedste regnskab i flere år

Møbelhuset i Vamdrup er blandt andet kendt for en række underholdende tv-reklamer med indehaver Søren Nielsen i centrum og for at byde på pølser til "Tovlig Torsdag". Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard
Med et resultat før skat på små 600.000 kroner leverede Vamdrup Møbelhus i det foregående år det bedste regnskab siden 2015 efter nogle års udfordringer. Et krav på 475.000 kroner fra Skat bekymrer ikke indehaver Søren Nielsen.

Vamdrup: Der er igen kommet godt gang i møbelsalget i Vamdrup.

Efter et par år med røde tal lykkedes det sidste år Vamdrup Møbelhus at vende udviklingen og præsentere et lille overskud. Nu er møbelhuset så helt oppe i omdrejninger igen med et regnskab for perioden maj 2018 til maj 2019, som viser et resultat før skat på 598.276 kroner. Bag det tal ligger blandt andet en stærkt stigende bruttofortjeneste - det vil sige omsætningen fraregnet vareindkøb - som blev løftet fra 1,5 mio. kr. i forrige regnskabsperiode til nu 2,7 mio.

Forklaringen skal blandt andet findes i en række nye tiltag, som er med til at gøre møbelhuset mere attraktivt og moderne, mener indehaver Søren Nielsen.

- Jeg har nogle dygtige medarbejdere der har knoklet hårdt for det, og vi har fået sat nogle skibe i søen med blandt andet totalrådgivning og totalindretning hos kunderne. Vi har også trimmet butikken og har måske ramt et lidt mere moderne og tidssvarende udvalg end tidligere, og så er der den vedholdende markedsføring og udbygning af vores hjemmeside, så der er sat mange ting i søen, siger han.

I både 2016 og 2017 præsenterede Vamdrup Møbelhus større underskud. I samme periode forsøgte Søren Nielsen at drive en afdeling i Kolding, som siden lukkede og gik konkurs. Siden er der kommet ro på forretningen, og Søren Nielsen har kunnet koncentrere sig om forretningen i Vamdrup, som altså nu for alvor er tilbage på sporet.

Annonce

Jeg har nogle dygtige medarbejdere der har knoklet hårdt for det, og vi har fået sat nogle skibe i søen.

Søren Nielsen, indehaver, Vamdrup Møbelhus

Stort krav fra Skat

Det pæne overskud til trods, så er der også noget malurt i regnskabs-bægeret. Af regnskabet fremgår det nemlig, at Vamdrup Møbelhus har modtaget et krav fra Skat om tilbagebetaling af skat og moms fra tidligere år - i alt 475.000 kroner. Søren Nielsen har dog erklæret sig uenig i Skats konklusion, og han forventer ikke, at virksomheden ender med at skulle betale beløbet.

- Der har været noget turbulens, da vi lukkede ned i Kolding, og der har der været nogen uregelmæssigheder, som vi har lidt lidt under. Men det er ikke noget der er sket bevidst. Hvis man har styr på tingene i mange år, og der sker nogle udsving i en kort periode, så tror jeg, at Skat har forståelse for det, siger Søren Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Kolding

Handicap-forum kritiserer adgangsforholdene på Kolding Sygehus: Det er for hårdt at komme ind i manuel kørestol

Kolding For abonnenter

Emilie skal flytte fra sin lejlighed på grund af rotter: - Jeg kan ikke sove om natten

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];