Annonce
Kolding

Handelsformand i opråb: Konkurrenceforvridning af værste skuffe, når varehuse fortsat må sælge tøj og elektronik

Ifølge Per Tonnesen levede hans kunder i høj grad op til myndighedernes anbefalinger inden nedlukningen. De sprittede hænder og holdt god afstand. Derfor undrer det ham, hvorfor netop specialbutikkerne nu skal holde lukket, mens det ikke gælder varehusene. Arkivfoto: Søren Gylling
Per Tonnesen mener, at regeringens restriktioner for detailhandlen er stærkt konkurrenceforvridende, når specialbutikker som hans egen herretøjsbutik i Vamdrup skal holde lukket, mens store varehuse fortsat må sælge for eksempel tøj og boligtilbehør.

Vamdrup: Døren til Tonnesen Herretøj i Vamdrup er lukket og låst. I den mennesketomme butik går indehaver og formand for Vamdrup Handelsforening Per Tonnesen dog endnu rundt og undrer sig over det rimelige i netop det. For mens regeringens coronarestriktioner har sat en eftertrykkelig bremse i hans forretning, må store varehuse som for eksempel Bilka og Føtex stadig holde åbent i deres tøjafdelinger, ligesom der her også fortsat må sælges sko, elektronik og boligtilbehør.

Det har fået Per Tonnesen til tasterne på det sociale medie LinkedIn, hvor han i frustrerede vendinger sætter spørgsmålstegn ved netop rimeligheden i regeringens restriktioner, som han blandt andet kalder "konkurrenceforvridning af værste skuffe".

- Det undrer mig bare meget, at varehuse må holde åbent, som de plejer, når vi specialbutikker ikke må. Jeg vil sige, at enten lukker man ned, eller også gør man ikke. Det her er lidt unfair, siger han til JydskeVestkysten.

Annonce

En principsag

Opslaget har indtil videre haft mere end 120.000 visninger, mens det også strømmer ind med både likes og kommentarer. Heraf er de fleste af støttende karakter, mens flere dog også sætter spørgsmålstegn ved, hvorfor Per Tonnesen føler, at det er konkurrenceforvridende, da han - ifølge flere af kommentatorerne - bør have en anden kundekreds end de store varehuse.

Den pointe er Per Tonnesen faktisk enig i. Men det handler for ham ikke kun om hans egen tøjbutik, men om alle de specialbutikker, der nu er tvangslukket.

- Jeg ved godt, at der for mit vedkommende ikke er den store konkurrence i det. De, der normalt køber tøj ved mig, køber det nok ikke i Bilka i stedet. Vi har slet ikke de samme varer. Men hvad med dem, der sælger elektronik eller boligtilbehør, siger han og tilføjer:

- Det er princippet i det. At man kan tage i et varehus og som familie gå rundt og handle i timevis, hvorimod vi ikke må lukke en eneste kunde ind i vores specialbutikker. Så kan jeg godt blive lidt harm over, at jeg skal holde min butik lukket. Det skal den jo netop være, fordi vi ikke skal smitte hinanden. Men så giver det jo heller ingen mening, at folk kan gå rundt og shoppe i varehusene.

Annonce

Tog selv i Bilka

For selv at få syn for sagen tog Per Tonnesen søndag en tur i Bilka i Kolding Storcenter. Her blev han overrasket over, hvor mange mennesker der egentlig gik rundt i for eksempel tøj- og elektronikafdelingerne. Og flere tæt sammen, husker han.

- Det var hele familier. Tre, fire og fem mennesker sammen. De går der jo heller ikke bare et kvarter. Så det er da netop der, smitten kommer. I vores specialbutikker kommer kunderne og bytter en julegave og går igen. Det tager ikke mere end ti minutter, men i de store varehuse kan folk jo netop gå rundt i timevis. Der hopper min kæde altså af, siger han.


Det er princippet i det. At man kan tage i et varehus og som familie gå rundt og handle i timevis, hvorimod vi ikke må lukke en eneste kunde ind i vores specialbutikker. Så kan jeg godt blive lidt harm over, at jeg skal holde min butik lukket.

Per Tonnesen


Trods de nuværende restriktioner er Per Tonnesen overbevist om, at hans herretøjsbutik vil klare skærene. Efter planen må han og andre specialbutikker igen åbne dørene den 17. januar. Det er dog forudsat, at de nuværende restriktioner ikke forlænges.

- Det skal nok gå. Men det er ikke sikkert, det går for dem, der for eksempel sælger elektronik og boligtilbehør, siger Per Tonnesen.

Annonce
Kolding For abonnenter

Helle har ikke set sin nu afdøde biologiske far, siden hun var fem år gammel: Et opslag på Facebook bragte hende tættere på ham end nogensinde før

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

Ligeglad med dagbøder på en million: Tre mands kamp om et elkabel går nu ind i sit tredje år

Esbjerg For abonnenter

Eksperter anbefalede specialklasse til Wibekes søn - alligevel endte han i en almindelig folkeskoleklasse: - De kunne ligeså godt have sat ham i et bur

Erhverv For abonnenter

Pizzeria havde ingen penge og skyldte 1,4 millioner kroner: Direktør har nu fået tre års konkurskarantæne

Esbjerg

Kommunen får Ribe Biogas til at justere produktionen: - Godt at borgere reagerer på gener

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Nej tak til fjernvarmepligt

Esbjerg For abonnenter

Byrådsflertal afviser Nye Borgerlige: Politikernes lønninger og goder fremstår helt tydelige for borgerne

Billund For abonnenter

Jens fylder 100 år: - Jeg har aldrig bekymret mig om ting, jeg ikke kan lave om på

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Haderslev

Bohéme har udvidet: Webshop skal være med til at fremtidssikre den fysiske butik

Varde For abonnenter

3F har svært ved at hjælpe bulgarske arbejdsmænd: Er tavse som en mur

Varde

Påkørte betonpille: 19-årig mand har mistet livet i trafikulykke

Annonce