Annonce
Kolding

Handelsformand i opråb: Konkurrenceforvridning af værste skuffe, når varehuse fortsat må sælge tøj og elektronik

Ifølge Per Tonnesen levede hans kunder i høj grad op til myndighedernes anbefalinger inden nedlukningen. De sprittede hænder og holdt god afstand. Derfor undrer det ham, hvorfor netop specialbutikkerne nu skal holde lukket, mens det ikke gælder varehusene. Arkivfoto: Søren Gylling
Per Tonnesen mener, at regeringens restriktioner for detailhandlen er stærkt konkurrenceforvridende, når specialbutikker som hans egen herretøjsbutik i Vamdrup skal holde lukket, mens store varehuse fortsat må sælge for eksempel tøj og boligtilbehør.

Vamdrup: Døren til Tonnesen Herretøj i Vamdrup er lukket og låst. I den mennesketomme butik går indehaver og formand for Vamdrup Handelsforening Per Tonnesen dog endnu rundt og undrer sig over det rimelige i netop det. For mens regeringens coronarestriktioner har sat en eftertrykkelig bremse i hans forretning, må store varehuse som for eksempel Bilka og Føtex stadig holde åbent i deres tøjafdelinger, ligesom der her også fortsat må sælges sko, elektronik og boligtilbehør.

Det har fået Per Tonnesen til tasterne på det sociale medie LinkedIn, hvor han i frustrerede vendinger sætter spørgsmålstegn ved netop rimeligheden i regeringens restriktioner, som han blandt andet kalder "konkurrenceforvridning af værste skuffe".

- Det undrer mig bare meget, at varehuse må holde åbent, som de plejer, når vi specialbutikker ikke må. Jeg vil sige, at enten lukker man ned, eller også gør man ikke. Det her er lidt unfair, siger han til JydskeVestkysten.

Annonce

En principsag

Opslaget har indtil videre haft mere end 120.000 visninger, mens det også strømmer ind med både likes og kommentarer. Heraf er de fleste af støttende karakter, mens flere dog også sætter spørgsmålstegn ved, hvorfor Per Tonnesen føler, at det er konkurrenceforvridende, da han - ifølge flere af kommentatorerne - bør have en anden kundekreds end de store varehuse.

Den pointe er Per Tonnesen faktisk enig i. Men det handler for ham ikke kun om hans egen tøjbutik, men om alle de specialbutikker, der nu er tvangslukket.

- Jeg ved godt, at der for mit vedkommende ikke er den store konkurrence i det. De, der normalt køber tøj ved mig, køber det nok ikke i Bilka i stedet. Vi har slet ikke de samme varer. Men hvad med dem, der sælger elektronik eller boligtilbehør, siger han og tilføjer:

- Det er princippet i det. At man kan tage i et varehus og som familie gå rundt og handle i timevis, hvorimod vi ikke må lukke en eneste kunde ind i vores specialbutikker. Så kan jeg godt blive lidt harm over, at jeg skal holde min butik lukket. Det skal den jo netop være, fordi vi ikke skal smitte hinanden. Men så giver det jo heller ingen mening, at folk kan gå rundt og shoppe i varehusene.

Annonce

Tog selv i Bilka

For selv at få syn for sagen tog Per Tonnesen søndag en tur i Bilka i Kolding Storcenter. Her blev han overrasket over, hvor mange mennesker der egentlig gik rundt i for eksempel tøj- og elektronikafdelingerne. Og flere tæt sammen, husker han.

- Det var hele familier. Tre, fire og fem mennesker sammen. De går der jo heller ikke bare et kvarter. Så det er da netop der, smitten kommer. I vores specialbutikker kommer kunderne og bytter en julegave og går igen. Det tager ikke mere end ti minutter, men i de store varehuse kan folk jo netop gå rundt i timevis. Der hopper min kæde altså af, siger han.


Det er princippet i det. At man kan tage i et varehus og som familie gå rundt og handle i timevis, hvorimod vi ikke må lukke en eneste kunde ind i vores specialbutikker. Så kan jeg godt blive lidt harm over, at jeg skal holde min butik lukket.

Per Tonnesen


Trods de nuværende restriktioner er Per Tonnesen overbevist om, at hans herretøjsbutik vil klare skærene. Efter planen må han og andre specialbutikker igen åbne dørene den 17. januar. Det er dog forudsat, at de nuværende restriktioner ikke forlænges.

- Det skal nok gå. Men det er ikke sikkert, det går for dem, der for eksempel sælger elektronik og boligtilbehør, siger Per Tonnesen.

Annonce
Kolding For abonnenter

67-årige Birgit Lund er frivillig leder på værested: Mange synes måske, det er lidt pinligt at komme her

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Esbjerg For abonnenter

Millionfabrik med flere eksplosionsbrande i bagagen har kurs mod Esbjerg

Varde

Hun bor i sommerhus, han bor på plejehjem: Da Jørn og Bente skulle nyde deres otium, kunne han pludselig ikke få vejret

Billund For abonnenter

Nyt boligkvarter får cirka en kilometer til fremtidig motorvej: Støjberegninger viser, at støjen går til kanten af det tilladte

Haderslev

Indsamling til Hjertegaven: Nu kan du danse i den gode sags tjeneste

Vejen For abonnenter

I Andst står de på venteliste for at tage ansvar: "Socialminister" Susanne Pedersen udvikler fremtidens ledere

Kolding

Nu får vinterbaderne i Rebæk en badebro til det kolde gys

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderjyske Herrehåndbold

JV erfarer: Thomas Mogensen stopper karrieren og fortsætter i SønderjyskE i ny rolle

Sport

Michael Laudrup løber med hæderen: Kåret som det største danske sportsnavn i 125 år

Kultur

Kulturprisen er tilbage med kendt revyskuespiller i dommerkomitéen: Du kan være med til at finde årets vinder

Tønder For abonnenter

Tønders store industrivirksomheder hårdt ramt af corona-krisen: Dumper ned ad Top1000-liste

Kultur

"Onkel"-instruktør Frelle Petersen vil røre os igen i ny film om sorg - modtageren af JydskeVestkystens kulturpris klar til at udpege ny vinder i 2022

Annonce