Annonce
Sønderborg

Vanvidsbilist idømt halvandet års fængsel - men undgår udvisning

Den dømte islænding undlod den 4. juli flere gange at efterkomme politiets ordre om at standse og stige ud af sin stjålne bil, men udsatte i stedet otte betjente for fare og kørte vildt gennem Søndeborgs gader, inden han endte i en husmur i Arnkilgade. Arkivfoto

SØNDERBORG: 33-årige Almar Albertsson fra Aabenraa blev mandag ved retten i Sønderborg idømt halvandet års fængsel for kørsel til stor fare for sig selv og andre under påvirkning af euforiserende stoffer. Han undgår på grund af sit nære tilknytningsforhold til Danmark udvisning til Island, men får en advarsel, for som dommer Henriette Frölich sagde, må han regne med, at næste gang er det ud.

Islændingen er dømt for i en stjålen Hyundai Santa Fe 4. juli i år at have slæbt to politibetjente efter firehjulstrækkeren, da de havde stoppet hans vanvindskørsel i Skovby og forsøgte at få ham ud af bilen. Senere på dagen gjorde han vejene farlige i Sønderborg, da han under en biljagt kørte gennem en afspærring og ind i et grønt område, hvor han torpederede en husmur på Liljehaven, inden han påkørte to patruljebiler og fortsatte ind gennem byen. Her stoppede kørslen, da Almar Albertsson kørte gennem en hæk og ramte en husmur i Arnkilgade, hvorefter han blev kørt på sygehuset med en hjernerystelse.

Han er dømt for at have stjålet flere biler og påmonteret dem stjålne nummerplader fra andre køretøjer, kørsel under massiv påvirkning af euforiserende stoffer, biljagten og at udsætte betjentene for fare, da han slæbte dem efter den stjålne Hyundai foruden et par mindre tyverier. Den 33-årige blev ført til arresten til videre afsoning.

Han har en søn på ni år i Danmark. Han kom til landet fra Island sammen med sin familie som ni-årig i 1995. Han skal betale sagens omkostninger og erstatning på foreløbig 11.500 kroner. Han er fradømt kørekortet i ti år. En del erstatningskrav for husmure og bilskader er ikke gjort op endnu. Den dømte modtog dommen.

Hestekræfterne i en Hyundai Santa Fe er ikke at spøge med - og den kan være farlig med en stofpåvirket mand bag rattet - som det var tilfældet i Sønderborg 4. juli. Modelfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Naboer frygter at blive nabo til gigantisk solcelleanlæg: Miljøformand vil undersøge alternative muligheder

Annonce