Annonce
Haderslev

Varehus får tredje sure smiley på under et år

ABC Lavpris i Gram inkasserer for tredje gang på et år en sur smiley. En sådan har Aldi i Laurids Skaus Gade også fået. Arkivfoto: Henrik Kruse
Varehuset ABC Lavpris i Gram har fået sin tredje sure smiley på under et år, det får dog ikke ikke personalemæssige konsekvenser. Kæden tager tilsynet til efterretning, lyder det fra direktør.
Annonce

KommuGRAM: Ifølge Fødevarestyrelsen er den gal med rengøringen i ABC Lavpris i Gram, og det har senest kostet en bøde på 15.000 kroner.

"Flere steder på fødevarelageret er der indtørrede spildte fødevarer, enkelte steder er der spindevæv. På hylde i oste/pålægskøler er der konstateret støv og snavs. Enkelte steder er der knobskud af formodet skimmel. Der er også fundet flere døde fluer og natsværmere under kasser med ost", står der i tilsynsrapporten.

I september sidste år faldt den første af tre sure smil på under et år sammen med en bøde på 10.000 kroner. Den blev ved et opfølgende tilsyn i oktober 2019 forvandlet til en glad smiley. Men i juni i år var den gal igen: Sur smiley og en bøde på 10.000 kroner, og ved det opfølgende tilsyn i juli forblev smilyen sur og blev denne gang ledsaget af en bøde på ikke mindre end 15.000 kroner.

Annonce

Støtter personalet

Ronni Jensen, der er indkøbs- og marketingdirektør i kæden ABC Lavpris, ærgrer sig over det sure smil, men har ikke mange kommentarer til rapporten:

- Vi tager tilsynet til efterretning og er i dialog med fødevarestyrelsen.

- Det er jo nogle store bøder, og det er vel også et problem med tre sure smilyer på et år, får det personalemæssige konsekvenser?

- Nej, det gør det ikke. Vi støtter vores personale og bidrager i stedet til at rette op på de ting, der er påpeget under tilsynet, siger Ronni Jensen.


Vi støtter vores personale og bidrager i stedet til at rette op på de ting, der er påpeget under tilsynet.

Ronni Jensen


Ved tilsynet i juni blev det aftalt, at nogle træreoler i et kølerum skulle erstattes med nogle rengøringsvenlige reoler, og de var også bestilt, men ikke ankommet, da Fødevarestyrelsen kiggede forbi igen den 20. juli.

Annonce

Aldi fik også surt smil

Ved tilsynet i juni, som kostede ABC Lavpris en bøde på 10.000 kroner, stod der blandt andet:

"Der er konstateret belægninger af formodet skimmel i loft foran blæsekøler samt på træhylder på reoler i oste/grønt kølerum på lageret. Belægningerne er flere steder i umiddelbar nærhed af uemballeret frugt og grønt, bl.a. jordbær".

Ved det tilsyn var der også en anmærkning om varer med overskredne salgsdatoer. Samme problem har netop givet en sur smiley i den nye Aldi på Laurids Skaus Gade i Haderslev, hvilket kostede dem en bøde på 10.000 kroner.

Da Fødevarestyrelsen var på besøg i Haderslev den 20. juli fandt kontrolløren flere pakker med kyllingekød hvis salgsdato var overskredet med en til to dage.

Sure smil i Haderslev Kommune

Der er lige nu fire forretninger med sure smilyer i hele Haderslev Kommune.

Pizza Venezia, Nørregade 26, Haderslev

Aldi, Laurids Skaus Gade 19, Haderslev

Q8, Vestergade 12, Vojens

ABC Lavpris, Fabriksvej 7, Gram.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

4. klasse-elever og lærere sendt hjem fra Kirstinebjergskolen - en smittet elev sendte klassen hjem

Annonce