Annonce
Esbjerg

Varehuschef er stoppet i beskidt Føtex

Morten Frost tiltrådte som varehuschef i Føtex i Smedegade i april 2018. Nu er samarbejdet ophørt. Arkivfoto: Per benny Pauslsen
Morten Frost er stoppet som varehuschef i Føtex i Esbjerg. Salling Group ønsker ikke at af- eller bekræfte, om der er en sammenhæng mellem opsigelsen af samarbejdet og den sure smiley, som varehuset fik ved det seneste kontrolbesøg af Fødevarestyrelsen.

Esbjerg: Morten Frost er ikke længere varehuschef i Føtex i Smedegade i Esbjerg.

Jacob Krogsgaard Nielsen fra kommunikationsafdelingen i Salling Group bekræfter i en mail, at Morten Frost er stoppet og altså ikke længere er den ansvarlige varehuschef i Føtex i Smedegade i Esbjerg.

Han afviser på Salling Groups vegne at gå nærmere ind i sagen, da der er tale om en personalesag.

JydskeVestkysten har således ikke fået svar på to af de spørgsmål, som blev stillet i en mail.

Vi ville gerne have svar på, hvem der p.t. er ansvarlig for butikken i Smedegade, og om der er en sammenhæng mellem Mortens Frosts afsked med varehuset og den sure smiley og bøde på 20.000 kroner i forbindelse med det seneste kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen.

Annonce

Kontrolbesøg

Fødevarestyrelsens kontrolbesøg i Føtex i Smedegade i Esbjerg har i tre ud af de seneste fire tilfælde medført anmærkninger for overtrædelse af fødevarelovgivningen.

Ved de seneste to kontrolbesøg har årsagen været mangelfuld rengøring, mens der den 8. oktober 2018 blev givet en indskærpelse for markedsføring af varer efter sidste anvendelsesdato.

Den sure smiley og bøden på 20.000 kroner i forbindelse med det seneste besøg den 10. november udløser også opfølgende kontrolbesøg far Fødevarestyrelsen.

Mangelfuld rengøring

Ved kontrolbesøget søndag den 10. november blev der konstateret mangelfuld rengøring. Der var madrester på gulvet, der blev fundet belægninger på døre og kanter i mælkekøleren, og der blev konstateret formodet skimmel eller begyndende vækst af skimmel på en rist og på en blæsekøler i mælkekøleren og på hylder i køleren til sodavand.

Det resulterede i en sur smiley og en bøde på 20.000 kroner.

I den forbindelse siger regionschef i Føtex. Kim Askær:

- I Føtex sigter vi altid efter at præsentere det allerbedste, og det har vi ikke helt formået i vores varehus i Esbjerg på det seneste, hvilket også illustreres af den anmærkning, Fødevarestyrelsen har givet butikken. Det retter vi selvfølgelig op på i samarbejde med butikkens dygtige medarbejdere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding For abonnenter

Efter forligsbrud: SF og Enhedslisten på vej ud i det politiske mørke

Annonce