Annonce
Erhverv

Vejle-virksomhed fejrede 75 års jubilæum i seks lande

De omkring 25 ansatte på Tajcos hovedkontor på Jens Ravns Vej fejrede virksomhedens 75 års jubilæum onsdag med blandt andet  besøg af en kaffevogn med cupcakes. Jubilæet blev fejret samtidigt i fem andre lande, hvor Tajco har filialer. Foto: Michael Svenningsen
Tajco, der laver rørhaler til biler, har afdelinger i seks lande og de kinesiske medarbejdere gik langt for at vinde en intern jubilæums-konkurrence.

Vejle: Virksomheden Tajco, der har hovedsæde i Vejle, fejrede onsdag 75 års jubilæum.

Jubilæet var egentlig den 1. april, men fordi den dato i år faldt midt i påskeferien, var jubilæums-festen udskudt til ugen efter påske.

På hovedkontoret på Jens Ravns Vej, hvor omkring 25 af de i alt godt 1000 ansatte arbejder, blev jubilæet fejret med brunch, besøg af en kaffevogn med cupcakes og stor middag for medarbejdere, ejere og tidligere ansatte.

Annonce
Tajco's 75 års jubilæum blev blandt andet markeret med kaffe og cupcakes på p-pladsen foran virksomhedens hovedkontor på Jens Ravns Vej onsdag. Foto: Michael Svenningsen

- Vi har forsøgt at gøre det festligt samtidigt med, at vi overholder corona-restriktionerne, fortæller Frank Lorenz, direktør og medejer af virksomheden, der fremstiller rørhaler til bilers udstødningsrør.

Produktionen sker på virksomhedens fabrik i Kina, hvor der er omkring 800 ansatte.

Her produceres der årligt omkring otte millioner rørhaler i rustfrit stål, der forkromes.

Virksomheden omsatte i 2020 for omkring 700 millioner danske kroner.

Blandt kunderne er kendte bilfabrikanter som BMW, Audi, Volvo, Ford, Porsche, VW og Bentley.

Logistisk puslespil

Samtidigt med fejringen på Jens Ravns Vej blev jubilæet markeret i Kina, USA, Tyskland, Slovakiet og Japan, hvor Tajco også har afdelinger.

- I Kina er de et par timer foran os, så de har holdt reception, når vi holder vores. I Slovakiet er vores medarbejdere beordret hjem og i USA går vores seks ansatte på restaurant - der er åbent igen derovre og de får en frokost med blandt andet gourmet-popcorn. Det har været et puslespil rent logistisk at få festligholdt jubilæet alle steder, men det er lykkedes, fortæller kommunikationschef Thomas Nielsen.

Tajco producerer rørhaler i messing til biler. Produktionen finder sted i Kina, hvorfra der hvert år skibes otte millioner Tajco-rørhaler ud til bilfabrikker over hele verden. Foto: Michael Svenningsen

Han har blandt andet været nødt til at lave lokale tilpasninger i forhold til de gaver, som medarbejderne får.

- Jubilæet fejres med to gange spisning for medarbejderne, som desuden får en gave i form af en retro-sportstaske med virksomhedens logo samt en bog og nogle flasker vin. I Kina er vin dog ikke en særlig populær gave, så der er den skiftet ud med en powerbank. Det vil de hellere have, fortæller Thomas Nielsen, der har skrevet den bog, som virksomhedens omkring 1000 ansatte får foræret.

- Det er en bog om virksomhedens historie, som udkommer på dansk, engelsk og kinesisk. Vores direktør og hans kone har læst korrektur på den, fortæller Thomas Nielsen.

Tajcos historie i korte træk

Tajco blev grundlagt i 1946 under navnet "Tage Jensen & Co" af svogrene Tage Jensen og K.B. Jensen. Firmaet forhandlede reservedele til biler.

I 1955 ændredes navnet til Tajco. Produktionen af messingpyntegenstande til biler blev flyttet til Esbjerg.

I 1984 overtog Svend Aage Lorenz Tajco, der blev flyttet til Grindsted.

I 1997 blev sønnerne Frank og Kurt Lorenz medejere og overtog virksomheden få år senere.

I perioden 2009 til 2014 blev produktionen flyttet til Kina og administrationen flyttet til Vejle, hvor virksomheden har haft hovedsæde siden 2014.

Tajco er i dag stadig ejet af Frank og Kurt Lorenz.

I sin egenskab af aktiemajoritetsholder fungerer Frank Lorenz som aktiv ejer og bestyrelsesmedlem. Frank Lorenz er bosat i Silkeborg.

Annonce

Kinesere gik og gik... og gik lidt mere

I forbindelse med jubilæet har virksomheden afholdt en intern fitness challenge-konkurrence, hvor medarbejderne har dystet mod hinanden i, hvem der har gået flest skridt i konkurrence-perioden fra den 8. til den 28. marts.

Den lille figur på cupcakes'ene er en moderne udgave fra Tajco's første logo, hvor figuren indgik. Figuren blev mønsterbeskyttet i 1963 og blev brugt frem til midten af 1990'erne.  Foto: Michael Svenningsen

Selvom præmierne til ugens vinderhold er forholdsvis beskedne - et par løbebukser med Tajcos logo - har engagementet ikke fejlet noget.

- Initiativet er blevet taget godt imod i alle afdelinger. Vi havde håbet på 200 deltagere, men kom op på 225 deltagere fordelt på 45 hold med fem deltagere. Vores oprindelige håb var, at hvert hold ville nå op på 75 kilometers løb om ugen. Vi har et hold på fabrikken i Kina, som har overrasket ved at have tilbagelagt overvældende mange kilometer. I løbet af den første uge kom de fem mand på holdet op på 999,5 kilometer og på anden uge var de oppe på knap 1900 kilometer. Det vindende hold, som kommer fra fabrikken i Kina, endte med at tilbagelægge 3013 kilometer på de 22 dage. Alle deltagere har fået udleveret en skridttæller og den distance de tilbagelægger på arbejdet, tæller også med, så de får gået nogle skridt i løbet af en arbejdsdag, fortæller Thomas Nielsen.

Udover præmierne til de enkelte deltagende hold udløser firmaets interne fitness-udfordring en donation pr kilometer til en organisation, der planter træer i Etiopien.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ramt af aflysninger: Corona barberer antallet af kuverter til firmajulefrokoster ned fra 1200 til 200

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Se video med unges opråb: Send ikke vores ven i døden

Esbjerg For abonnenter

Manglen på dagplejere er tæt på at være i konflikt med reglerne: Så mange har kommunen ansat siden september

Livsstil

Havemandens julebord kan ikke overdrives: Jul og stearinlys går hånd i hånd for Claus Dalby

Aabenraa

Fik 10-årig til at blotte sig og røre ved sig selv: Politiet fandt enorm mængde børneporno hos dømt 72-årig

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Esbjerg For abonnenter

Efter opfordringer til test: Kæmpelange corona-køer får esbjergenserne til at rase

Erhverv For abonnenter

Familieejet virksomhed præsterer stort millionoverskud: - Vi forbereder os på endnu en travl periode

Haderslev

Fumlebilist blev effektivt stoppet: 71-årig mand tog en bilists nøgler i et vejkryds

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Aabenraa

85-årig spøgelsesbilist mister bilen: Kørte forkert og foretog U-vending på motorvejen

Navne For abonnenter

Borgmesteren med de rappe replikker fik tak: Mange mødte op for sige farvel til Geil

Esbjerg

Se billederne: Danmarks hyggeligste juleby vækkede den hæse mand med skægget

Annonce