Annonce
Haderslev

Venstre skal ud i ny valgrunde for at finde borgmesterkandidat

Holger Mikkelsen opnåede sammen med Mads Skau flest stemmer, da Venstre tirsdag holdt kampvalg om, hvem der skal være partiets nye borgmesterkandidat. Hverken Holger Mikkelsen eller Mads Skau opnåede dog 50 procent af stemmerne, og derfor skal der være nyt kampvalg. Arkivfoto: André Thorup
Holger Mikkelsen og Mads Skau opnåede flest stemmer, da Venstre tirsdag hold kampvalg om pladsen som nummer et på Venstres liste til næste års kommunalvalg. Ingen fik dog over 50 procent af stemmerne i tredje runde.
Annonce

Vojens: Det bliver enten Holger Mikkelsen fra Simmersted eller Mads Skau fra Hammelev, der bliver Venstres næste borgmesterkandidat.

Både Holger Mikkelsen og Mads Skau samt ikke mindst alle Venstres medlemmer må dog vente en rum tid endnu. Ingen af de to kandidater opnåede nemlig 50 procent af stemmerne i tredje runde af tirsdagens kampvalg, og derfor skal den 53-årige Mads Skau og den 54-årige Holger Mikkelsen ud i et nyt kampvalg.

Det står fast efter en såkaldt drive-in-afstemning ved Gram Fritidscenter, Vojens Hallerne og Hertug Hans Plads i Haderslev, hvor 503 af partiets i alt 690 medlemmer mødte op for at stemme på den kandidat, der skal afløse H. P. Geil i toppen af Venstres liste ved kommunalvalget den 16. november næste år.

Annonce

Stor valgdeltagelse

- Partiets vedtægter er sådan, at der skal være en ny afstemning, når ingen af kandidaterne opnår 50 procent af stemmerne i tredje runde. Vi ønsker ikke lodtrækning på en så vigtig plads, siger formanden for Venstres kommuneforening, Peter Lund Pedersen.


Vi ønsker ikke lodtrækning på en så vigtig plads, siger formanden for Venstres kommuneforening.

Peter Lund Pedersen, formand for Venstres Kommuneforening


Han glæder sig over, at der var en flot valgdeltagelse, men ærgrer sig samtidig også over, at partiet nu skal have ud i et nyt kampvalg:

- Det er selvfølgelig beklageligt og den værst tænkelig situation, fordi der ikke er en afklaring, men sådan er det. Det giver lidt ekstra arbejde. Nu skal vi finde en dato. Jeg kan endnu ikke sige, hvornår det bliver, siger Peter Lund Pedersen til JydskeVestkysten kort før klokken 22.30 tirsdag.

Mads Skau opnåede sammen med Holger Mikkelsen flest stemmer ved kampvalget om at blive Venstres næste borgmesterkandidat. Men ingen af dem opnåede i tredje runde over 50 procent af stemmerne. Derfor skal der nyt kampvalg til. Arkivfoto: Timo Battefeld

Fast står, at valget nu kommer til at stå mellem partiets tidligere kronprins, regionsrådsmedlem Mads Skau, samt  formanden for byrådets voksenudvalg, Holger Mikkelsen. Begge er garvede politiker med mangeårige rødder i Venstre - og Vojens.

Formanden for Haderslev Byråds fællessgruppe, Allan Emiliussen fra Haderslev, samt Signe Knappe fra Gram er ude af kampen om at blive deres partis borgmesterkandidat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce