Annonce
Haderslev

Venstre skal ud i ny valgrunde for at finde borgmesterkandidat

Holger Mikkelsen opnåede sammen med Mads Skau flest stemmer, da Venstre tirsdag holdt kampvalg om, hvem der skal være partiets nye borgmesterkandidat. Hverken Holger Mikkelsen eller Mads Skau opnåede dog 50 procent af stemmerne, og derfor skal der være nyt kampvalg. Arkivfoto: André Thorup
Holger Mikkelsen og Mads Skau opnåede flest stemmer, da Venstre tirsdag hold kampvalg om pladsen som nummer et på Venstres liste til næste års kommunalvalg. Ingen fik dog over 50 procent af stemmerne i tredje runde.

Vojens: Det bliver enten Holger Mikkelsen fra Simmersted eller Mads Skau fra Hammelev, der bliver Venstres næste borgmesterkandidat.

Både Holger Mikkelsen og Mads Skau samt ikke mindst alle Venstres medlemmer må dog vente en rum tid endnu. Ingen af de to kandidater opnåede nemlig 50 procent af stemmerne i tredje runde af tirsdagens kampvalg, og derfor skal den 53-årige Mads Skau og den 54-årige Holger Mikkelsen ud i et nyt kampvalg.

Det står fast efter en såkaldt drive-in-afstemning ved Gram Fritidscenter, Vojens Hallerne og Hertug Hans Plads i Haderslev, hvor 503 af partiets i alt 690 medlemmer mødte op for at stemme på den kandidat, der skal afløse H. P. Geil i toppen af Venstres liste ved kommunalvalget den 16. november næste år.

Annonce

Stor valgdeltagelse

- Partiets vedtægter er sådan, at der skal være en ny afstemning, når ingen af kandidaterne opnår 50 procent af stemmerne i tredje runde. Vi ønsker ikke lodtrækning på en så vigtig plads, siger formanden for Venstres kommuneforening, Peter Lund Pedersen.


Vi ønsker ikke lodtrækning på en så vigtig plads, siger formanden for Venstres kommuneforening.

Peter Lund Pedersen, formand for Venstres Kommuneforening


Han glæder sig over, at der var en flot valgdeltagelse, men ærgrer sig samtidig også over, at partiet nu skal have ud i et nyt kampvalg:

- Det er selvfølgelig beklageligt og den værst tænkelig situation, fordi der ikke er en afklaring, men sådan er det. Det giver lidt ekstra arbejde. Nu skal vi finde en dato. Jeg kan endnu ikke sige, hvornår det bliver, siger Peter Lund Pedersen til JydskeVestkysten kort før klokken 22.30 tirsdag.

Mads Skau opnåede sammen med Holger Mikkelsen flest stemmer ved kampvalget om at blive Venstres næste borgmesterkandidat. Men ingen af dem opnåede i tredje runde over 50 procent af stemmerne. Derfor skal der nyt kampvalg til. Arkivfoto: Timo Battefeld

Fast står, at valget nu kommer til at stå mellem partiets tidligere kronprins, regionsrådsmedlem Mads Skau, samt  formanden for byrådets voksenudvalg, Holger Mikkelsen. Begge er garvede politiker med mangeårige rødder i Venstre - og Vojens.

Formanden for Haderslev Byråds fællessgruppe, Allan Emiliussen fra Haderslev, samt Signe Knappe fra Gram er ude af kampen om at blive deres partis borgmesterkandidat.

Annonce
Haderslev For abonnenter

Enkelte skiller sig ud i Sundhedsudvalgets fraværsstatistik: Arbejde i Bruxelles har afholdt rød politiker fra hvert sjette udvalgsmøde

Danmark

Fredagens coronatal: Fald i antal nysmittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Corona løsner grebet om særligt plagede kommuner - men kun to syd- og sønderjyske kommuner når under kritisk grænse

Sydjylland For abonnenter

Lastbilchaufføren Lasse er møgtræt af ulovligt parkerede campingvogne på motorvejs-rastepladser: Er blevet svinet til, når han har påpeget problemet

Esbjerg

Mand gik på rov efter voksenslik: Stjal for flere tusind kroners eksklusiv champagne og sjælden gin

Kolding

Turisterne strømmer til Koldinghus: Sommeren har været bedre end før corona

Esbjerg For abonnenter

Charli havnede på skadestuen som 17-årig: - Jeg blev slået ned, fordi jeg er transperson

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Haderslev

Facebook kogte: - Parkeringshus ved Meny? Det var da en tåbelig idé

Sønderborg

Efter redningsaktion: Det er der sket med kattekillingen fra Flemmings bil

Kultur

Ghita Nørby efter omtalt interview: Jeg bliver ked af det

Sønderborg

Mariann arbejder med mursten som sin oldefar: - Uden teglværkerne var jeg nok blevet tysker

Aabenraa For abonnenter

Efter nedrivning af forfaldent hotel: Området er blevet meget mere værd

Nordtyskland

Total forvirring: Coronareglerne nord og syd for grænsen passer overhovedet ikke sammen

Annonce