Annonce
Debat

Vi bygger gerne et nyt supermarked i Østerbyen

Læserbrev: I Det Faglige Hus har vi også fulgt med i den senere tids debat om Bøndergårdsvej, hvor boligforeningen Ungdomsbo ønsker at nedlægge den nuværende centerbutik og erstatte den med boliger.

I Plan- og Miljøudvalget er der en generel holdning, at der fortsat skal være en dagligvareforretning i kvarteret af hensyn til de mange beboere i område, der ikke selv har bil. En underskriftsindsamling med 1800 underskrifter fra borgere, der ønsker at bevare en dagligvareforretning i den del af Østerbyen, er jo et tydeligt vink, at lokalbefolkningen også i fremtiden vil handle lokalt.

Nu kan man jo ikke tvinge en almennyttig boligforening til at udleje et erhvervslejemål, og heller ikke til at sælge sin jord. Derfor melder vi os klar med en pragmatisk løsning, nemlig at opføre et supermarked på Darumvej 49-53 eller Darumvej 140, på arealer som vi allerede råder over. Begge lokaliteter ligger i gå- og cykelafstand fra den nuværende butik på Bøndergårdsvej, og ganske tæt på alle ældreboligerne omkring ældrecentret ved Gammelby Skole.

Annonce

Vi har kontakt til en købmandskæde, der står på spring til Esbjerg, når muligheden melder sig, men hvis der også skal være plads de specialafdelinger, som nu en gang findes i et større supermarked, er det nødvendigt at ændre bydelens status, så det er muligt at bygge en meget stor dagligvareforretning i stedet for nu, hvor der kun må bygges to butikker med en størrelse på maksimalt 1200 kvadratmeter.

På Darumvej har der tidligere været flere købmandsforretninger og senest en Aldi-butik. Derudover har denne ende af Østerbyen haft flere Fakta-butikker og SuperBrugsen, som også måtte lukke. Vi har allerede taget initiativ til at gennemføre en detailhandels-analyse for at undersøge og dokumentere, at der er et solidt kundeunderlag for en ny dagligvarebutik.

Så snart Esbjerg Byråd begynder at ændre status for denne del af Østerbyen, så lokalcenter bliver til bydelscenter, tager vi igen kontakt til supermarkedskæden, for sammen med den at projektere et nyt, stort og attraktivt supermarked til gavn for både de nuværende indbyggere og for den fremtidige bosætning i Østerbyen

Annonce
Kommentar For abonnenter

Traditionsforening har en pinlig sag: Selvfølgelig skal kvinder have adgang til beslutningerne

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Sidste skoledag kørte helt af sporet: Fire elever overfaldt 15-årig kammerat med knytnæveslag og skole advarer om nåle i karameller

Sønderborg For abonnenter

Arkæologer har gjort fund i superliga-klassen: Stormandshus fra bronzealderen er dukket op på Als

Sydjylland

Rovfuglene kommer: Kvinde hakket i hovedet

Esbjerg

Mand slog 18-årig i hovedet med baseballbat midt på gågaden: Politiet indledte intensiv jagt

Mød statsministeren: Hun vil have dig til at stemme ja - men hvorfor?

Sønderborg

Stort drama ved gylletank: Mand var kortvarigt bevidstløs

Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Erhverv

Stor virksomhed med 130 medarbejdere i Kolding er solgt til rival for milliarder

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

EfB

EfB siger farvel til otte spillere

Navne For abonnenter

I mange år mærkede tidligere folketingsmedlem ikke efter, når kroppen sagde fra: Nu har Marlene og familien sat forbruget kraftigt ned og taget en stor beslutning

Esbjerg

Alt var tilladt - se vild billedserie og video fra folkeskolernes sidste skoledag: De unge gav den gas i Gryden

Annonce