Annonce
Esbjerg

Viruskrise: Esbjergs største udlejer skrotter huslejen for hårdt ramte lejere

Jacob Rand Jensen, indehaver af blandt andet Dronning Louise, er dybt rørt over den håndsrækning, der kommer fra Villemoes. Arkivfoto: Christer Holte.
Familien Villemoes, en af Esbjergs absolut største ejendomsbesiddere, kommer nu sine lejere til undsætning. Blandt andre Dronning Louise på Torvet er stillet en huslejefritagelse i udsigt, og det rører ejeren dybt.
Annonce

Esbjerg: Familien Villemoes, personificeret i familieoverhoved Peter Villemoes og hans tvillinger Christian og Frederik Villemoes, giver nu en helt essentiel håndsrækning til sine lejere, som er hårdt plaget af virkningerne af den verdensomspændende coronakrise.

Det bekræfter familien, efter at JydskeVestkysten er blevet bekendt med, at blandt andet Dronning Louise på Torvet er blevet stillet en huslejefritagelse i udsigt af Villemoes Holding.

Ifølge Christian Villemoes har familien kategoriseret sine lejere efter, hvor hårdt de er ramt af regeringens drastiske nedluknings-initiativer. Det betyder, at Villemoes prioriterer sine lejere indenfor hotel- og restaurationsbranchen samt detailhandel, og i første omgang har Villemoes fokus på sine mest attraktivt beliggende lejere på Torvet i Esbjerg – Dronning Louise, Café Guldægget og Posthuset.

Vi er fuldstændig klar over situationens alvor, og vi vil gerne vise vores værd og gøre noget for vores lejere og byen. Vi vurderer, at det er nu, at alle må bidrage med det, de kan, så vi kan få så mange som muligt med ud på den anden side.

Familien Villemoes, Villemoes Holding

Annonce

Alle må bidrage

Senere er det planen, at Villemoes-trioen, som har en meget stor ejendomsportefølje i det centrale Esbjerg, skal i dialog med sin øvrige lejere indenfor de nævnte brancher. Samtidig er folkene bag Villemoes Holding dog også lige nu i færd med at skabe sig indsigt i og overblik over de forskellige hjælpepakker fra regeringen.

- Vi er fuldstændig klar over situationens alvor, og vi vil gerne vise vores værd og gøre noget for vores lejere og byen. Vi vurderer, at det er nu, at alle må bidrage med det, de kan, så vi kan få så mange som muligt med ud på den anden side. Vi kan ligeså godt redde det, vi kan, helt, i stedet for at gøre noget halvt, fastslår Christian Villemoes.

Han oplyser videre, at der er tale om en slags førstehjælp med huslejefritagelse som udgangspunkt i to måneder, men han anfører samtidig, at hver enkelt lejeaftale vurderes individuelt.

Annonce

Lejer blev rørt

Hvor meget den fremstrakte hånd vil komme til at koste Villemoes-familien, har man ikke regnet på, oplyser familien, men ifølge avisens oplysninger vil for eksempel to måneders fritagelse af huslejen for lejerne på Torvet nærme sig en million kroner.

Jacob Rand Jensen, indehaver af blandet andet Dronning Louise, ønsker hellere ikke at tale om beløb, men han bekræfter, at han har været i dialog med Villemoes, og beskeden om huslejehjælpen rørte ham på det følelsesmæssige plan:

- Jeg må indrømme, at jeg blev rørt. Det er en ret markant hjælp, de kommer med. Det er en kæmpe hjælp - langt større og mere perspektivrig end jeg overhovedet havde turdet drømme om. De kan se situationens alvor, og deres tiltag er helt klart med til at spænde et sikkerhedsnet ud under os, siger Jacob Rand Jensen.

På Esbjerg Rådhus noterer borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) sig Villemoes-familiens handling. Han har sammen med Esbjerg Byråd også en række tiltag på bedding, som skal hjælpe et presset erhvervsliv.

- Det er en utrolig flot beslutning af Villemoes, som - er jeg er helt sikker på - er kærkomment hos de forretningsdrivende, der er hårdt presset i denne tid. Det er en superflot gestus, lyder det fra borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce