x
Annonce
Esbjerg

Viruskrise: Esbjergs største udlejer skrotter huslejen for hårdt ramte lejere

Jacob Rand Jensen, indehaver af blandt andet Dronning Louise, er dybt rørt over den håndsrækning, der kommer fra Villemoes. Arkivfoto: Christer Holte.
Familien Villemoes, en af Esbjergs absolut største ejendomsbesiddere, kommer nu sine lejere til undsætning. Blandt andre Dronning Louise på Torvet er stillet en huslejefritagelse i udsigt, og det rører ejeren dybt.

Esbjerg: Familien Villemoes, personificeret i familieoverhoved Peter Villemoes og hans tvillinger Christian og Frederik Villemoes, giver nu en helt essentiel håndsrækning til sine lejere, som er hårdt plaget af virkningerne af den verdensomspændende coronakrise.

Det bekræfter familien, efter at JydskeVestkysten er blevet bekendt med, at blandt andet Dronning Louise på Torvet er blevet stillet en huslejefritagelse i udsigt af Villemoes Holding.

Ifølge Christian Villemoes har familien kategoriseret sine lejere efter, hvor hårdt de er ramt af regeringens drastiske nedluknings-initiativer. Det betyder, at Villemoes prioriterer sine lejere indenfor hotel- og restaurationsbranchen samt detailhandel, og i første omgang har Villemoes fokus på sine mest attraktivt beliggende lejere på Torvet i Esbjerg – Dronning Louise, Café Guldægget og Posthuset.

Annonce

Vi er fuldstændig klar over situationens alvor, og vi vil gerne vise vores værd og gøre noget for vores lejere og byen. Vi vurderer, at det er nu, at alle må bidrage med det, de kan, så vi kan få så mange som muligt med ud på den anden side.

Familien Villemoes, Villemoes Holding

Alle må bidrage

Senere er det planen, at Villemoes-trioen, som har en meget stor ejendomsportefølje i det centrale Esbjerg, skal i dialog med sin øvrige lejere indenfor de nævnte brancher. Samtidig er folkene bag Villemoes Holding dog også lige nu i færd med at skabe sig indsigt i og overblik over de forskellige hjælpepakker fra regeringen.

- Vi er fuldstændig klar over situationens alvor, og vi vil gerne vise vores værd og gøre noget for vores lejere og byen. Vi vurderer, at det er nu, at alle må bidrage med det, de kan, så vi kan få så mange som muligt med ud på den anden side. Vi kan ligeså godt redde det, vi kan, helt, i stedet for at gøre noget halvt, fastslår Christian Villemoes.

Han oplyser videre, at der er tale om en slags førstehjælp med huslejefritagelse som udgangspunkt i to måneder, men han anfører samtidig, at hver enkelt lejeaftale vurderes individuelt.

Lejer blev rørt

Hvor meget den fremstrakte hånd vil komme til at koste Villemoes-familien, har man ikke regnet på, oplyser familien, men ifølge avisens oplysninger vil for eksempel to måneders fritagelse af huslejen for lejerne på Torvet nærme sig en million kroner.

Jacob Rand Jensen, indehaver af blandet andet Dronning Louise, ønsker hellere ikke at tale om beløb, men han bekræfter, at han har været i dialog med Villemoes, og beskeden om huslejehjælpen rørte ham på det følelsesmæssige plan:

- Jeg må indrømme, at jeg blev rørt. Det er en ret markant hjælp, de kommer med. Det er en kæmpe hjælp - langt større og mere perspektivrig end jeg overhovedet havde turdet drømme om. De kan se situationens alvor, og deres tiltag er helt klart med til at spænde et sikkerhedsnet ud under os, siger Jacob Rand Jensen.

På Esbjerg Rådhus noterer borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) sig Villemoes-familiens handling. Han har sammen med Esbjerg Byråd også en række tiltag på bedding, som skal hjælpe et presset erhvervsliv.

- Det er en utrolig flot beslutning af Villemoes, som - er jeg er helt sikker på - er kærkomment hos de forretningsdrivende, der er hårdt presset i denne tid. Det er en superflot gestus, lyder det fra borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce