Annonce
Esbjerg

Voksede 800 procent på fire år: Nu er mellemstort byggefirma gået konkurs

CPMG Construct, der på fire år oplevede en eventyrlig vækst på 800 procent, er ved Skifteretten i Esbjerg blevet erklæret konkurs. arkivfoto: Mette Mørk
Byggefirmaet CPMG Construct i Sædding var for bare to år siden blandt de hurtigst voksende virksomheder i Syddanmark, men nu er selskabet gået konkurs. Mens Gældsstyrelsen står tilbage som største kreditor, fortsætter de to firmaejere i et andet selskab.

Esbjerg: Højt at flyve dybt at falde. Talemåden rammer ret præcist den udvikling, som det mellemstore esbjergensiske byggefirma CPMG Construct ApS har gennemlevet de seneste par år.

I november 2018 blev CPMG blandt 400 andre virksomheder af Dagbladet Børsen kåret som den fjerde hurtigst voksende virksomhed i Region Syddanmark. Den lokale erhvervsfremmeorganisation Business Esbjerg beskrev begejstret i en profilartikel, hvordan CPMG havde haft en vækst på 800 procent på fire år, og de to ejere fortalte, at de for bedre at kunne styre væksten havde ændret strategien og fokuseret på ”gamle dyder”, samt at fremtiden tegnede lys.

Imidlertid er CPMG nu gået konkurs. Det skete forleden i Skifteretten i Esbjerg efter begæring fra Gældsstyrelsen, oplyser kurator, advokat Michael E. Hansen, Penta Advokater.

Annonce

Han fortæller videre, at han på nuværende tidspunkt ikke er gået dybere ned i årsagen til konkursen, men at den formentlig har noget med virksomhedens kraftige vækst at gøre.

- Noget tyder på, at udvidelsen af aktiviteterne har presset selskabets likviditet, vurderer kuratoren.

Har overdraget aktiverne

CPMG Construct ApS har eksisteret siden 2005 og har udviklet sig fra at beskæftige sig med specifikke mureropgaver til at udføre hoved- og totalentrepriser, samt udvikling af ejendomme. I perioder har virksomheden beskæftiget op imod 100 ansatte, men på konkurstidspunktet havde selskabet omkring 50 ansatte.

Hovedparten af de ansatte, bortset fra 15, som tidligere var opsagte og fratrådte, er imidlertid kort før konkursen blevet taget med i en aktivoverdragelse til selskabet DGP Entreprise ApS, som er stiftet i 2018, og hvor de to nu forhenværende ejere af CPMG er medejere. De er begge netop indtrådt i direktionen hos DGP Entreprise.


Man skal huske, at det ikke er i strid med loven at overdrage aktiver til et andet selskab, det skal blot ske til reelle værdier.

Michael E. Hansen, kurator


Tilbage sidder Gældstyrelsen og dermed skatteyderne sammen med andre kreditorer med en gæld, men hvor mange penge styrelsen og de andre kreditorer har i klemme, kan kurator ikke oplyse.

Annonce

Kurator undersøger

Af selskabets seneste offentliggjorte årsrapport fra 2018 fremgår det, at CPMG Construct ApS havde samlede gældsforpligtelser for knap 30 millioner kroner. Desuden fremgår det i den uafhængige revisors revisionspåtegning under ”Erklæring i henhold til anden lovgivning og øvrig regulering”, som en særlig note, at ledelsen i CPMG kan ifalde ansvar som følge af ikke rettidig indberetning og indbetaling af kildeskat.

På nogen kan det måske virke lidt underligt, at de daværende ejere i CPMG fortsætter i et andet selskab, mens Gældstyrelsen og andre kreditorer står til at miste penge?

- Man skal huske, at det ikke er i strid med loven at overdrage aktiver til et andet selskab, det skal blot ske til reelle værdier. Det er blandt andet en af mine opgave at finde ud af, lyder det fra kurator.

I forbindelse med konkursen er aktiviteterne i CPMG flyttet fra Murervej til Stenhuggervej i Sædding, hvor DGP Enterprise holder til. JydskeVestkysten har forgæves forsøgt at få en kommentar fra de to tidligere ejere af CPMG.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Se billederne: Kloak under lokale naturperler får strømpe på

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Gangene er proppet til med varer: Virksomhed er nødsaget til at udvide med to kæmpe lagerhaller for at følge med efterspørgslen

Varde For abonnenter

Københavnerdrengen bad selv om at komme på børnehjem og fandt livet, lyset og kærligheden i Vestjylland

Erhverv

Mange nye virksomheder søger sammen i lokalt netværk: - Vi sætter en ære i at være størst

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Vanvittige scener i tillægstiden: Sejren var både smuk, grim, vild, overbevisende og heldig

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-cheftræner har fået et luksusproblem: - De ser ud, som om de har spillet sammen i et år

Sydjylland For abonnenter

Rikke er mor til et handicappet barn - og der er mange bekymringer: At søge hjælp kan være opslidende

Livsstil

Showkamp: Stjernerne i Bramming møder helten fra Wembley og de andre Tykke Maver fra Esbjerg

Sønderjyske Fodbold

Genlæs livebloggen: SønderjyskE snuppede sejren til sidst

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Aabenraa For abonnenter

770.000 kroner fra stor vækstpulje går til Aabenraa: Ni projekter får penge

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterbogen: Et klippeforsvar og en offensiv åbenbaring

Livsstil

Vin fra Spaniens høje helvede: Kom med til masterclass med Jonas Tofterup fra Esbjerg, Danmarks eneste Master og Wine

Annonce