Annonce
Esbjerg

Vrede EfB-fans bestormede VIP-tribune og lounge i jagt på sportschef

Vrede EfB-tilhængere vil have sportschef Jimmi Nagel Jacobsen fyret og efter kampen mod HB Køge tirsdag stormede de Carlsberg Loungen. Dette foto er ikke fra kampen mod Køge torsdag aften, men et arkivfoto.
EfB-direktør kalder det ærgerligt og helt uacceptabelt, at en gruppe hardcore tilhængere efter kampen mod HB Køge bestormede VIP-tribunen og Carlsberg Loungen på Blue Water Arena. Forinden havde de under hele kampen sunget smædesang mod sportschefen, som de kræver fyret.

Esbjerg: Flere af EfB’s mest dedikerede fans risikerer udelukkelse og karantæne fra Blue Water Arena efter en voldsom hændelse i kølvandet på kampen mod HB Køge torsdag aften.

For første gang i adskillige måneder var det igen muligt for fansene at vende tilbage til tilskuerpladserne på stadion, men i afsnittet med de meget passionerede tilhængere brugte fansene en del energi på smædesange mod sportschef Jimmi Nagel Jacobsen, som de kræver fyret.

Men også efter kampen, som EfB i øvrigt vandt med 1-0, fortsatte fansene, og løjerne tog overhånd, da flere fans i strid med både ordensreglementet på Blue Water Arena samt de opstillede corona-retningslinjer for kampens afvikling, forcerede afspærringer og tiltvang sig adgang først til sponsortribunen og sidenhen Carlsberg Loungen.

Annonce


det er klart, at det kan medføre, at nogle får karantæne fra stadion. Det er en ærgerlig og helt uacceptabel opførsel,

Brian Bo Knudsen, direktør, EfB Elite


Også fra de to hovedindgange til Carlsberg Loungen forsøgte fansene af skaffe sig adgang til VIP-faciliteterne, og både politi og EfB’s egne kontrollører måtte i aktion for at standse de vrede fans, som angiveligt ville have fat i sportschefen.

Vred EfB-direktør

EfB’s direktør Brian Bo Knudsen ønsker ikke at spekulere i årsagen til fansene storm på VIP-faciliteterne, men han bekræfter hændelsesforløbet, som han dels ærgrer sig over, dels tager dyb afstand fra.

- Jeg synes, det er trist og meget skuffende. Vi har nu kæmpet i måneder for, at vores fans igen kan komme på stadion, og så er der desværre nogle, der bruger al deres energi på at synge smædesange og efter kampen overtræder reglerne, så vi i yderste konsekvens risikerer, at nogen kommer og siger, at vi ikke kan afvikle kampe, fordi covid-19-reglerne bliver brudt, siger EfB-direktøren.

Han understreger samtidig, at ingen personer kom til skade ved hændelsen, men han siger også, at EfB naturligvis nu vil evaluere, hvordan episoden kunne ske – om noget skal gøre anderledes fremadrettet.

Brian Bo Knudsen lægger heller ikke skjul på, at klubben ikke vil stå model til fansene opførsel, og at man nu vil kigge på videoovervågningsbilleder i et forsøg på at identificere bøllerne.

- Og det er klart, at det kan medføre, at nogle får karantæne fra stadion. Det er en ærgerlig og helt uacceptabel opførsel, konstaterer han.

Annonce

Sådan skal det værre

Allerede for cirka 14 dage siden, da EfB tabte 4-0 til Viborg, havde fansene rettet deres vred mod sportschef Jimmi Nagel Jacobsen med et banner med påskriften "Jimmy Nagel tag ansvar pak dit lort" på klubbens administrationsbygning.

Foto: presse-fotos.dk

Dengang fremhævede sportschefen overfor JydskeVestkysten fansenes frustration og engagement som en af grundene til, at jobbet i Esbjerg er så fascinerende for ham.

- Vi ved, at en hel by følger med i, hvad vi laver, vi ved, at der er en masse passionerede fans, der har viet deres liv til at følge denne klub, og at Esbjerg er en rigtig fodboldby. Når der så er modgang, kommer frustrationerne ud, og sådan skal det være, det havde været meget værre, hvis folk var ligeglade, udtalte Jimmi Nagel Jacobsen.

EfB er placeret på 3. pladsen i spillet om oprykning til Superligaen, og med fire point op til Silkeborg på 2. pladsen, som ovenikøbet har spillet en kamp færre, ser oprykningen mere end vanskelig ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Første læs opgravede mink er brændt i Kolding: Lugter mindre end skraldebilen og er ikke en 'klistret suppedas'

Annonce