Annonce
Sydjylland

Coronavirus lammer ferielandet i påsken: - Vi oplever en voldsom nedgang

Danskerne har taget myndighedernes opfordring om at blive hjemme så vidt muligt til sig. Det får konsekvenser for den syd- og sønderjyske påsketurisme, hvor man allerede ser en voldsom nedgang i antal gæster. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard.
Danskerne bliver rådet til at blive hjemme og ikke rejse tværs over landet i påsken. Det har konsekvenser for de syd- og sønderjyske feriecentre, campingpladser og sommerhusudlejere, hvor gæsterne bliver væk.
Annonce

Påskeferie: Påskeferien nærmer sig med hastige skridt, og normalt er påsken en tid, hvor danskerne tager ud i landet og bruger tid på feriecentre, campingpladser og i sommerhuse.

Med nedlukningen af Danmark på grund af coronavirussen er danskerne dog blevet rådet til at blive hjemme så meget som muligt. Og til mandagens pressemøde opfordrede statsminister Mette Frederiksen (S) danskerne til at undgå at rejse på tværs af landet og ud i sommerhusene til påske. Samtidig gør lukningen af de danske grænser det umuligt for de mange tyske turister at komme ind i Danmark.

Begge dele har konsekvenser for flere syd- og sønderjyske feriecentre, campingpladser og sommerhusudlejere.

Et af de steder er Gammelbro Camping i Haderslev. Her regner ejer Jacob Knudsen ikke med, at mange turister vil lægge vejen forbi.

- Har vi flot vejr, så har vi normalt en travl uge i påsken. Det er svært at sige, hvordan det kommer til at se ud i år. Jeg regner med, at vores fastliggere vil benytte deres vogn, men jeg tror ikke, at vi får så mange turister. Det giver selvfølgelig en nedgang i omsætning. Jo længere tid det strækker sig, jo mere alvorligt bliver det. Hvis der begynder at tegne sig et billede, og folk også bliver væk i Kristi Himmelfart- og pinseferien samt i juni og juli, så begynder det at blive rigtig kritisk, fortæller Jacob Knudsen.

Også hos Admiral Strand Feriehuse, hvor de har en stor del tyske turister, som nu ikke kan holde ferie i de danske feriehuse, er de manglende turister kritisk.

- Påsken er normalt en god sæson for os. Der plejer at være stort set udsolgt. Men i år bliver der stort set tomt. Det er ikke ret godt. Mellem 80 til 90 procent af vores lejere er tyskere. Så vi taber penge, og selvfølgelig kommer det til at gøre ondt, siger Jesper Selvejer, som driver sommerhusudlejningen hos Admiral Strand Feriehuse.

Annonce

Færre besøgende

Et andet sted, hvor de også kommer til at gå fra stort set udsolgt normalt til ganske få gæster er hos feriecentret Seawest i Nørre Nebel.

- Påsken er et af de tidspunkter, hvor der normalt er flest besøgende. Vi håber, at vi i år kan have en belægning på 20 til 25 procent, men frygten er, at vi kun kommer til at ligge på 10 procent, som vi har gjort de seneste to weekender. Det kommer selvfølgelig til at have økonomiske konsekvenser, fortæller marketingmanager hos Landal Greenparks som ejer Seawest, Kent Lodberg.

Samtidig fortæller han, at alle centerfaciliteter er lukket ned på grund af coronavirussen, og at det kun er feriehusene, som gæsterne kan benytte.

Hos Enjoy Resorts, som har feriecenter på Rømø og i Gråsten, kan de nikke genkendende til tilstandene hos Seawest. Her er store dele af feriecentret også lukket ned, og det har konsekvenser.

- Mit bud er, at vores belægning i påsken vil være 25 procent af normalt. Så det er en voldsom nedgang. Det er ikke godt. Der plejer at være udsolgt og liv og leben i badelandet og udenfor. Det er nogle hårde tider. For vores vedkommende er vi 60 medarbejder normalt. I dag er vi 10 på arbejde, siger koncerndirektør i Enjoy Resorts, Martin Iversen.

Hos Martin Iversen er der dog også plads til forsigtig optimisme.

- Lige så snart vi får en lempelse, tror jeg, at vi er meget hurtigt i gang igen. Så har folk brug for at komme ud igen, og de vil komme ud og bruge faciliteterne, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Gratis julekoncert i Folding Kirke

Annonce