Annonce
Tønder

Dansk kvinde misbrugte rejsetilladelse for at købe ind i Tyskland

Forbundspolitiet fik mistanken, da kvinden ville retur blot en time efter, hun angiveligt var taget på arbejde i Tyskland. Modelfoto: Bundespolizei.


BÖGLUM: En 57-årig, dansk kvinde er blevet afsløret i at misbruge en af de særlige passersedler, som tysk politi udsteder til pendlere, så de uhindret kan komme på arbejde syd for grænsen, selv om der generelt har været indrejseforbud i Tyskland på grund af coronaepidemien siden den 16. marts.

Torsdag eftermiddag blev politiet opmærksom på kvinden, der var undervejs ved grænsen i Böglum syd for Sæd i en bil med en meget opsigtsvækkende farve. Da de tyske betjente tjekkede kvinden, fremlagde hun en gyldig passerseddel og forklarede, hun skulle på arbejde i en fødevarebutik i Süderlügum. Kvinden fik derefter lov at rejse ind.

Knap en time senere fik politiet atter øje på kvinden og bilen, der nu var på vej tilbage til Danmark. Så kort arbejdstid har de færreste, formodede betjentene. Det viste sig da også, at den 57-årige ikke havde arbejdet, men i stedet været på indkøb syd for grænsen.

Passersedlerne må udelukkende anvendes til erhvervsmæssige formål. I tilfælde af misbrug bliver dokumentet inddraget. Endnu er det ikke afgjort, om sagen får yderligere konsekvenser for kvinden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Nye rejseregler fra i dag: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie - få overblikket her

Sport

Alle engelske klubber trækker sig fra udskældt Super League: - Vi begik en fejl, og det undskylder vi for

Annonce