Annonce
Haderslev

Markant bygning solgt til entrepenør og tidligere ejer af Lagkagehuset

Flow Factory har fået nye ejere, der pt. planlægger at leje bygningen ud til kontorer. Arkivfoto: Lars Fahrendorff
Flow Factory, den rustrøde bygning på havnen, forbliver på lokale hænder. Tidligere ejer af Lagkagehuset, Steen Skallebæk, har sammen med direktør Søren Leerskov Rasmussen købt den iøjnefaldende bygning på havnen.

HADERSLEV: Flow Factory, den markante rustrøde bygning ved Haderslev Havn, som har været en del af VUC Syd, er solgt. Hvad bygningen på havnen fremover skal rumme er endnu lidt uvist, men sikkert er det dog, at den forbliver på lokale hænder.

Tidligere ejer af Lagkagehuset, Steen Skallebæk, har sammen med Søren Leerskov Rasmussen købt FlowFactory. Rasmussen er direktør i entreprenørselskabet Bo Michelsen A/S, der i 2015 fik tildelt ordren i byggeriet af skolen til en værdi af 44,7 millioner kroner. Byggeriet, der fik navnet Flow Factory, fik to år senere prisen for årets skolebyggeri.

Skallebæk og Rasmussen har sammen stiftet selskabet Flow Factory ApS, og Steen Skallebæk bekræfter, at selskabet står bag købet af bygningen på havnen.

- Jo, den har vi "vist" købt, der mangler kun en enkelt underskrift fra en i staten, men ellers skulle det hele være på plads, siger Steen Skallebæk.

Hvad skal I bruge ejendommen til?

- Vores plan er at leje den ud til kontorer, men der er ikke truffet nogen endelige aftaler endnu.

- Har I nogen, der har vist interesse?

- Så langt er vi egentlig ikke kommet, nu skal vi lige have de sidste underskrifter på plads, og så tager vi den derfra.

Annonce

Jo, den har vi "vist" købt, der mangler kun en enkelt underskrift fra en i staten, men ellers skulle det hele være på plads.

Steen Skallebæk

Store planer

Flow Factory er blot et af de projekter de to erhvervsdrivende har gang i på Haderslev Havn. De er begge involveret i projektet om at bygge 160 nye boliger på Honørkajen, et projekt med både ejer- og lejeboliger, der blev præsenteret i marts 2019 og blandt andet involverer et helt specielt byggeri med 11 etager. Hvornår man sætter spaderne i jorden er endnu uvist, fortæller Steen Skallebæk:

- Det er lige nu ved at blive udarbejdet en lokalplan, der er inde i det forløb, en lokalplan skal være. Den slags tager tid, kræver mange møder, og jeg har prøvet det før, så jeg har væbnet mig med tålmodighed.

- Hvornår ville I gerne have været i gang?

- Det kunne være i år, det bliver dog nok nærmere næste år, men nu må vi se, hvordan processen forløber. Jeg er realist. Jeg mener, det er vigtigt, at der er en stærk opbakning fra en stor del af det politiske landskab, og at en stor del af byen, når nu der er tale om sådan en fremskudt placering i bybilledet, slutter Steen Skallebæk, der også er medejer af Skipperhuset, en anden markant kontorbygning ved havnekajen.

Steen Skallebæk er en af køberne. Han er involveret i flere projekter ved havnen. Derfor var han sidste år et stort smil, da projektet Honørkajen blev præsenteret. Arkivfoto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Annonce