Annonce
Esbjerg

Drømmestart på at parre kloge penge med smarte ideer

I pauserne blev der diskuteret og plejet netværk. Chris Noesgaard til venstre i samtale med Claus Albjerg overfor var blandt deltagerne i Techhub Syds møde. Privatfoto
Tech-studerende, start up-folk og investeringsfolk med indsigt i de nye brancher og forretningsideer mødes i ny organisation i Esbjerg.

Esbjerg: Vi har fået en drømmestart, som vi er klar til at gå videre med.

Sådan lyder det fra Kasper B. Thomsen, ung iværksætter, som noterer sig et stærkt fremmøde med tæt ved 100 deltagere ved Techhub Syds inspirationsdag på Erhvervsakademi Sydvest i Esbjerg forleden.

Opbakningen lover godt for hans planer om at skabe et fællesskab omkring start up-virksomheder, tech-iværksættere og investorer med såkaldte kloge penge.

- Mødet gik bedre end forventet. Det var en god blanding af investorer, studerende og andre techstartup-folk, som pusler med ideer på tech-området, siger Kasper B. Thomsen.

Han stammer fra Esbjerg, hvor han fortsat har familie, men har nu base i Aarhus.

- Som tech-iværksætter vil jeg gerne hjælpe unge studerende og folk, der ønsker at bygge en tech-virksomhed op fra bunden, uddyber han efter Techhub Syds allerførste møde, som han forventer vil blive udviklet med en række nye events og matcharrangementer, hvor kapital og investeringsparate folk med indsigt i tech-branchen vil blive parret med relevante forretningsideer og folkene bag disse.

Annonce
Som tech-iværksætter vil jeg gerne hjælpe unge studerende og folk, der ønsker at bygge en tech-virksomhed op fra bunden.

Kasper B. Thomsen, stifter af Techhub Syd

Flere arrangementer i 2020

- Jeg regner med, at vi laver to af den type arrangementer og så en stor inspirationsdag igen til næste år.

Interessen fra det traditionelle erhvervsliv var også mærkbar ved mødet, og det hilser Kasper B. Thomsen velkommen.

- De ville følge med i, hvad der foregår på tech-fronten, og det var rigtig fint.

Techhub-stifteren er glad for, at fok var meget aktive med spørgsmål og dialog med oplægsholderne, ligesom der blev netværket i pauserne.

- Vi havde to landskendte ansigter, som vakte opsigt med deres start up-virksomheder, Thor Angelo og Ken Willum Klausen. Førstnævnte med et koncept med Takeaway-bestillinger online og Ken Willum Hansen, der har succes med en onlinebank med 100 ansatte og sin egen banklicens.

- Med mødet har vi nået vores mål om at samle vores tre målgruppe og fået direkte kontakt med 75-100 interesserede, som kunne gå fra mødet med en god oplevelse, siger Kasper B. Thomsen.

Han vil nu arbejde videre med at skabe den fokus på de unge virksomheder og startups, som han mener mangler i det vestjyske.

- Men folk tager det til sig, det er meget positivt, siger han.

Blandt Techhub Syds partnere er Vækstfonden og Innovationsfonden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Annonce