Annonce
SønderjyskE

Flere af de sædvanlige startere er tvivlsomme til EfB-kampen

Nikola Mirkovic scorede selvmål i sin superligadebut i søndags. Trods selvmålet melddelte Glen Riddersholm efter Randers-kampen, at han forventer at vælge Mirkovic i målet igen mod EfB. Men det er tvivlsomt, om Mirkovic bliver klar til kampen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
SønderjyskE er op til EfB-kampen ramt af skader og sygdom. Der er spørgsmålstegn ved flere af de sædvanlige startere.

SønderjyskE: Den gik ikke.

Kees Luijckx måtte give op.

Den hollandske forsvarsspiller blev torsdag tvunget til at forlade træningsbanen længe før holdkammeraterne.

Efter nogle indledende fysiske øvelser måtte han droppe at træne videre og lade resten af holdet om at spille på to mål.

Luijckx følte sig syg allerede inden træningen, men forsøgte at spille sig i gang og igennem træningen. Det lykkedes ikke, og han måtte smide støvlerne efter 15-20 minutter.

Han var dog ikke så sløj, at han ikke kunne slå en hurtig, munter sludder af med Flemming Povlsen, som overværede træningen, fordi han skal kommentere kampen søndag. Povlsen, der har en fortid i PSV Eindhoven, slog relativt ubesværet over i hollandsk.

Kees Luijckx var ikke den eneste, der måtte overgive sig til sygdom torsdag. Også newzealandske Marco Rojas var fraværende på kunstgræsbanen på grund af sygdom.

- Vi har en masse åbne spørgsmål, som vi gerne ville have været foruden. Men vi har stadig nogle dage endnu inden kamp, sagde Glen Riddersholm efter træningen.

Annonce

Vi har en masse åbne spørgsmål, som vi gerne ville have været foruden. Men vi har stadig nogle dage endnu inden kamp.

Glen Riddersholm

Skadet målmand

Imens størstedelen af SønderjyskE's trup spillede bold, drønede Johan Absalonsen rundt om banen. Han har selv meldt, at han ikke bliver klar til søndag, efter at han i mandags fik en ny skade i låret. Torsdag var han kun klar til løb.

Nikola Mirkovic, som fik superligadebut i søndags, var heller ikke på træningsbanen.

- Nikola fik et slag i går, som gør ham tvivlsom, så der er også spørgsmålstegn ved ham, sagde Riddersholm.

- Men det er ofte sådan, når man er der, hvor vi er, at så skal tingene ikke være lette. Og det er de absolut heller ikke. Men vi er sat i verden for at løse de ting, og det kommer vi også til at gøre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce