Annonce
Erhverv

Klamme Kys og Kærlighed - Jette tegner billeder til præstens børnebog om homoseksuelle

Jette Simonsen har tegnet illustrationerne til bogen "Klamme Kys og Kærlighed", der handler om kirkelige vielser af to af samme køn. Baggrunden på billedet er Jette Simonsens søn Holgers væg i hans værelse, som også er et af de kreative projekter, hun har begivet sig ud i. Privatfoto
Da muligheden bød sig for at skabe illustrationerne til en børnebog, takkede Jette Simonsen straks ja - især fordi bogen rummer et vigtigt budskab, som hun gerne vil være med til at støtte op om.

Oksbøl: Stilen er meget livagtig. Hun bruger meget gerne både farver, toner og specielt skygger, og så kan hun ret godt lide skævheder. Det giver billederne kant, mener hun, samtidig med at hendes streg ofte også er rimelig realistisk.

Jette Simonsen har tegnet illustrationerne til børnebogen "Klamme Kys og Kærlighed", som handler om kirkelige vielser af to af samme køn.

At tegne har altid været en hobby for Jette Simonsen. Så længe hun kan huske tilbage, har hun altid været passioneret for formgivning og tegning, og som barn elskede hun billedkunst.

Annonce

- Jeg kan lide at sætte streger på andre folks tanker. Gennem billeder kan jeg være med til at skabe en forståelse for, hvad bogen skal kunne, og jeg kan få følelser og værdier frem i illustrationerne, siger Jette Simonsen og understreger, at det netop er lysten til at skabe, der driver hende - også i sit daglige arbejde som grafisk designer hos Blue Water i Esbjerg.

Sammen med forfatteren

Bogens forfatter er Egil Hvid-Olsen, der har været præst i 22 år - de seneste ni år i Grindsted, Nollund og Urup. Han vidste, at Jette Simonsen har en stor passion for at tegne, og derfor spurgte han, om hun kunne være interesseret i at illustrere en børnebog.


Jeg vil gerne være med til at få budskabet ud til børn, der endnu ikke er blevet teenagere. Et budskab om, at det er helt okay at være anderledes.

Jette Simonsen, grafisk designer


Det, syntes Jette Simonsen, lød interessant, så han sendte et manuskript til hende.

- Det er specielt, fordi den handler om at være uden for normen. Bogen er skrevet af en præst og handler om kirkelig vielse af homoseksuelle. Han har ikke haft nemt ved at finde fonde og komme igennem med den, så jeg vil gerne støtte op, siger Jette Simonsen og fortsætter:

- Jeg vil gerne være med til at få budskabet ud til børn, der endnu ikke er blevet teenagere. Et budskab om, at det er helt okay at være anderledes.

I arbejdet med børnebogen har det for Jette Simonsen været en udfordring at tegne karaktererne fuldstændig ens i alle illustrationerne. Hun har nemlig læst, at børn hurtigt lægger mærke til, hvis karakterne ikke ligner sig selv. Privatfoto

Tilblivelsen af illustrationerne har været et samarbejde mellem forfatteren og Jette Simonsen. Han havde nogle krav til rammerne - for eksempel i forhold til antallet af sider, der skulle have illustrationer samt størrelsen på illustrationerne.

Ud fra det prøvede Jette Simonsen at skabe karaktererne til historien. Hun tegnede først nogle skitser i hånden og præsenterede dem for Egil Hvid-Olsen. Han kom kun med ganske enkelte præciseringer, og de to fandt hurtigt sammen frem til bogens stil.

Jette Simonsen tegner først sine skitser i hånden, og så laver hun de endelige illustrationer på sin computer og tablet. Privatfoto

- Det er gået enormt nemt. Jeg kunne leve mig ind i historien, og det er nødvendigt for at forstå de udtryk, der skal til for at fuldende den, fortæller Jette Simonsen.

Annonce

En barndomsdrøm

Den seneste tid har Jette Simonsen brugt sine aftener på at tegne til bogen. I dagtimerne har hun sit arbejde som grafisk designer, så illustrationerne er blevet til, når hendes to børn på tre og fem år er blevet puttet.

- Jeg har altid godt kunnet lide at have lidt ekstra for hånden og dyrke min hobby, så det har bare betydet, at jeg har set mindre fjernsyn, siger hun og fortæller, at hun engang også har arbejdet frivilligt hos en tatovør, hvor hun tegnede og udviklede motiver ud fra kundernes ideer.

Om Klamme Kys og Kærlighed

"Klamme Kys og Kærlighed" er en billedbog for børn i alderen syv-otte år.

Bogen handler om de to venner, Sejr og Ida, og om, at både Sejr og hans far umiddelbart har det svært ved tanken om to kvinder, der kysser. Så kommer de med til globryllup hos Idas mødre og forstår, at det er kærlighed, der afgør, hvem man gifter sig med.

Bogens forfatter, Egil Hvid-Olsen, har været præst i 22 år - heraf ni i Grindsted, Nollund og Urup. Han har tidligere udgivet fem bøger.

"Klamme Kys og Kærlighed" udkom på Forlaget Læselyst 1. juni 2021 som trykt bog, e-bog og lydbog.

Inspirationen finder Jette Simonsen hos andre, der tegner. Hun bruger ofte sociale medier, hvor hun følger personer, som, hun synes, har en fin streg.

- Jeg arbejder stadig på at finde min helt egen streg, og både arbejdet hos tatovøren og illustrationerne til bøgerne hjælper mig med at udvikle min stil, siger hun og henviser til en bog, som hun har tegnet til for mange år siden samt endnu en bog, der er undervejs fra samme forfatter som den nuværende.

Selvom tegningerne er en hobby, så har Jette Simonsen med den seneste bog aftalt priser for illustrationerne og lavet en aftale om royalty med forfatteren. Det er trods alt et stykke arbejde, som hun har udført, men det har på intet tidspunkt været pengene, der har drevet hende.

- Mest af alt gør jeg det for at støtte op om et projekt. Godt nok har min barndomsdrøm været at kunne leve af det. Om det er realistisk, tør jeg ikke spå om, siger hun.

Annonce

Han var med til at starte håndboldherrernes medaljeæra - nu skal landsholdskoryfæ sætte det rigtige hold hos Orifarm

Erhverv For abonnenter

Vognmand kæmpede for at holde lastbiler på vejen: Nu har mangel på chauffører tvunget ham til at sælge 15 lastbiler

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Brødrene Schmidt sælger deres livsværk: Ingen kan desværre huske prisen

Varde For abonnenter

Izabelas drøm om børn blev knust: Som ironman føler hun sig endelig som en rigtig kvinde igen

Kolding

Uro på bosted får bekymrede beboere i landsby til at samle underskrifter

Tønder

En har budt på sønderjysk campingplads, men må væbne sig med tålmodighed: Forhandlinger er sat på pause

Samfundet gjorde Erling fortræd: Han blev fjernet som spæd, tvangssteriliseret og kom først ud, da han fyldte 40

Erhverv

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Sønderjylland For abonnenter

Gammelt familiebageri toner nu frem på skærmen: - Vi er spændt på reaktionerne

Torben er stud. bådebygger: - Min drøm er at bygge klassiske træskibe

Aabenraa

Særdeles hjælpsom dame efterlyses: Betalte regningen for ældre herre i supermarked

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Haderslev

Haderslevs dyreste græsplæne: Lys på stadion kan ses langt væk om natten

Team Esbjerg For abonnenter

Kommentar: Derfor kan det meget nemt gå hen at blive en rigtig dejlig lørdag for Team Esbjerg

Kolding

Se video og kæmpe billedgalleri: Sådan blev Koldings næbhval obduceret

Annonce