Annonce
Aabenraa

Mogens Therkelsen runder skarpt hjørne

Mogens Therkelsen fylder 75 år på mandag. Privatfoto
Mandag fylder Mogens Therkelsen 75 år. Frem til 2015 var Mogens Therkelsen administrerende direktør i den familieejede virksomhed H. P. Therkelsen A/S i Padborg. Sidenhen er han fortsat som bestyrelsesformand.

Kruså: Dengang i 1971, da Mogens Therkelsen trådte ind i familiefirmaet H. P. Therkelsen som tredje generation, overtog han noget af en "blandet landhandel".

Fra industrigods, byggematerialer og lignende blev det – med Mogens Therkelsen ved roret – i begyndelsen af 90'erne besluttet, at virksomheden fremover skulle specialisere sig i transport af temperaturkrævende fødevarer. Den beslutning må man vel sige har været den helt rette, idet HPT i dag hører til blandt eksperterne inden for området.

Ved siden af sin meget aktive ledelse af HPT har Mogens Therkelsen gennem hele karrieren spillet en aktiv rolle i erhvervslivet og har ligeledes varetaget en række tillidsposter i foreningslivet.

Annonce

I begyndelsen af 1980’erne var han desuden landsformand for Round Table Danmark. Derudover prioriterede han at deltage i den transportpolitiske debat i Danmark. Det er blandt andet sket gennem aktiv deltagelse i flere udvalg og arbejdsgrupper i DI (Dansk Industri).

Mere tid til konen

Mogens Therkelsen var også i mange år formand for ITD (International Transport Danmark), hvor han kæmpede for konkurrencedygtige rammevilkår til en international transport- og speditionsbranche drevet på dansk jord. Det førte i 2007 til, at han blev udnævnt til Ridder af Dannebrog af dronning Margrethe.

Mogens Therkelsen har også altid haft et stort hjerte for det lokale samt ikke mindst for den helt specielle kultur, der findes i grænselandet. Her har han altid været fortaler for det utroligt positive og helt unikke i et tysk og dansk mindretal på hver sin side af grænsen.

- Jeg kan kun sige, at det har været en fantastisk rejse for mig med utallige oplevelser i ind- og udlandet – ikke mindst med vores kunder. Nu nyder jeg virkelig, at jeg har mere tid til familien, og især min kone ser jeg meget mere. Men jeg kan også glæde mig over at kunne tilbringe tid sammen med vores 10 dejlige børnebørn, siger Mogens Therkelsen i en pressemeddelelse.

Mogens Therkelsen har gennem hele karrieren spillet en aktiv rolle i erhvervslivet.

Fra artiklen
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Sønderjyder udfordrer myndigheder: Vil have regnvandsbassin i beskyttet område

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Første spadestik til logistikcenter taget: Nu kan byggeri til 130 millioner gå i gang

Esbjerg For abonnenter

Fængselsdom: 21-årig mand voldtog hash-lammet kvinde to gange efter at have givet hende en stærk joint

Aabenraa

Om et år går det løs: Lokal vognmand skal hente de nye affaldsbeholdere

Team Esbjerg For abonnenter

Hun fik chancen på en uvant position: Tyrkiske Türkoglu og norske Reistad lyste op og sørgede for den forventede sejr

Sønderborg

Sådan skal Sønderborg blive vildere: Næsten 800.000 kroner til at hjælpe naturen

Kolding For abonnenter

Voldtægtssag skaber utryghed hos beboere i ungdomsboliger: - Jeg føler hele tiden, jeg skal gå og holde øje med, hvem der render rundt her

Sydjylland

Coronasmitten stiger igen flere steder i landsdelen - to kommuner stikker ud

Tønder

Butikscenter står snart halvtomt: Kommunen arbejder på femte år videre med at etablere lyskryds i området

Danmark

Hun så sin konto gå i nul, mens hun talte i telefon med svindleren

Team Esbjerg

En glædelig nyhed: Bomstærk Team Esbjerg-profil nærmer sig et comeback

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Islænding sparkede bolde i kassen, anfører efterlod et hullet forsvar, og SønderjyskE var ved at smide stor pokalføring

Varde

Se billederne af Arnbjergs nye kæmpesatsning: Største sal i Varde Kommune og allerede nu aftaler med flere store navne i løbet af efteråret

Annonce