Annonce
Esbjerg

Ny bydel: Teglværks-kvarteret tager form

Der sker ting og sager på den gamle Falck-grund. Den nye Nettobutik kommer til at ligge, hvor Falck tidligere havde sit garageanlæg. Foto: Teddy Gehrke.
Rå-huset til den kommende Nettobutik på Falck-grunden er ved at være så langt, at Arbejdernes Boligforening kan bygge et par etager med ungdomsboliger ovenpå. Efter sommerferien udbydes butikken til salg.

Esbjerg: Der er aktivitet i alle kroge på den grund i Esbjergs centrum, der inden for få år kommer til at fremstå som Teglværks-kvarteret, en hel lille by i byen med boliger, hotel og en 1.200 kvadratmeter stor Netto-butik.

Det er et ejendomsselskab under Det Faglige Hus, der står som bygherre på Nettobutikken, som skal afleveres som en nøglefærdig forretning til Salling Group.

- Vi forventer, at overdragelsen finder sted til årsskiftet. Det må gerne være før, så Salling Group også kan få julehandlen med, men overdragelses-tidspunktet afhænger også af, om Arbejdernes Boligforening er så langt med de etager med ungdomsboliger, som skal bygges ovenpå forretningen, at stilladser og den slags er væk, og området ser ordentlig ud, siger administrerende direktør i Det Faglige Hus, Brian Elsted Hansen.

Hotel-forhandlinger

  • Ifølge JydskeVestkystens oplysninger forhandles der også om opførelse af et kompleks med konferencehotel og lejligheder i Teglværkskvarteret, og avisen erfarer, at Det Faglige Hus er i tæt dialog med såvel hoteloperatør som investorer.
  • Når - eller hvis - denne del falder på plads, vil der være helt udsolgt i Teglværkskvarteret.


Butik bydes ud i andele

Det har aldrig været tanken, at Det Faglige Hus skal stå som udlejer af butikken, og to investerings-koncerner har budt ind på forretningen.

Ifølge en pressemeddelelse fra Det Faglige Hus kom bedste bud fra investeringsselskabet Blue Capital, der efter sommerferien udbyder projektet som et kommanditselskab med ti andele á 875.000 kroner. Blue Capital har netop gennemført et tilsvarende udbud på en identisk Netto-butik i Viby ved Aarhus. Andelene var solgt på bare otte timer.

- Vi har i forvejen også gode erfaringer med Esbjerg, hvor Rema 1000-forretningen i Tarp blev solgt i løbet af få dage. Det er attraktivt for investorer, når der som her er en solid lejer og en 15-årig lejeaftale. Netto-butikken i Teglværks-kvarteret får samtidig en god beliggenhed og bliver en integreret del af et hotel- og boligprojekt, siger direktør Martin Kibsgaard Jensen, Blue Capital A/S.

Der er fortsat ledige arealer i Teglværks-kvarteret og primært i den del af grunden, der vender ud mod Gammelby Ringvej. Det drejer sig om arealet mellem Gasværksgade og Falcks tidligere administrationsbygning, som Det Faglige Hus har totalrenoveret og i dag anvender som kontordomicil med cirka 25 arbejdspladser. Ifølge Det Faglige Hus er dog også interesse for netop disse byggefelter.

Annonce

Gang i tre højhuse

Foruden ungdomsboligerne ovenpå Netto-forretningen bygger AB i Teglværks-kvarteret tre højhuse på henholdsvis seks, otte og 12 med i alt 64 lejligheder. AB investerer i denne omgang således 160 millioner kroner i Teglværks-kvarteret. Tidligere har boligforeningen opført 46 ungdomsboliger med indkørsel fra Teglværksgade - et projekt til 40 millioner kroner.

Tårnet på 12 etager er allerede fire etager højt, mens der i disse dage lægges sidste hånd på fundamentet til nabotårnet. Alle tre bygninger opføres samtidig.

Forretningsfører i Arbejdernes Boligforening, Peter K. Larsen, har tidligere oplyst, at de første medlemmer var skrevet op til en bolig i Teglværks-kvarteret, inden der overhovedet var sat en spade i jorden.

Det er et ejendomsselskab under Det Faglige Hus, der står som bygherre på Nettobutikken, der skal afleveres som en nøglefærdig forretning til Salling Group. Foto: Teddy Gehrke.
Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Esbjerg For abonnenter

Mette Frederiksens brutale højre hånd fra Esbjerg i fokus for vilde sms’er

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Fulde, frysende festgæster frustreres over forsinkede taxaer: Klagebunken vokser i jagten på mindst 100 nye chauffører

Navne For abonnenter

Han så farlig ud, var stærk som en okse og blid som et lam: Nu er stærkmanden George Olesen død

Varde

Peter vil ikke plastre vandkanten til med sommerhuse: - Vil de rige ikke gå for at komme til vandet, må de blive hjemme

Sydjylland

Region Syddanmark ignorerede indvending fra forskningsleder i Grindsted-sag

Haderslev

Politiker vil rive sit bevaringsværdige hus ned: Politisk modstander sender sag i byråd

Sønderjylland For abonnenter

Arkitektpar bag svævende shelter vil bygge med natur

Kultur

Karen-Lise Mynster: Man skal leve hver dag, som var det den sidste - men så ville jeg jo ikke sidde her

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Slået i 95. minut: Forløsning blev til forbandelse for SønderjyskE

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sønderborg

Husker du Skjerns Magasin i Matador: Nordborg får en snert af Korsbæk

Varde For abonnenter

Naboer til monstermøller: Vi føler os lidt klemte og kan ikke plante os væk fra 180 meter møller

REGIONALVALG

Der er under et måned til valget - nu får du det store overblik: De kan få magten over sundhedsvæsnets milliarder

Annonce