Annonce
Haderslev

Strikkekone har købt Haderslevs ældste kiosk

Javad Barahman overdragede mandag nøglerne til Helle Dalsgaard Sørensen. Foto: Dorthe Rasmussen
Helle Dalsgaard Sørensen, indehaver af Dalsgaard Garn i Nørregade 28, fik mandag overdraget nøglerne til kiosken Dannevirke Centralen i Nørregade 26.

HADERSLEV: Igennem sine ti år som ejer af Haderslevs ældste kiosk Dannevirke har Javad Barahman udvidet forretningen med både pakkecentral og spillehal.

Helle Dalsgaard Sørensen fra garnbutikken lidt længere nede af Nørregade er tit kommet i forretningen for at aflevere garn-pakker, som hun sender fra sin webshop.

Nu er det strikkekonen selv, der tager imod pakker og udleverer pakker i Dannevirke Centralen.

- Når jeg er kommet herind med pakker, har Javad tit spurgt mig: Vil du ikke købe forretningen? Nej, det ville jeg ikke, sagde jeg hver gang. Men så kom jeg alligevel til at tænke lidt over det, fortæller Helle Dalsgaard Sørensen.

Mandag afleverede Javad Barahman så nøglerne til den nye ejer.

Han glæder sig over, at Helle alligevel valgte at sige ja til tilbuddet, som han understreger, bestemt ikke har givet til alle kunder.

Det kom sig af, at Helles søn, tidligere har været interesseret i at overtage kiosken, der har været til salg i nogle år, og så synes han, at Helle har de rigtige kvalifikationer til at drive forretningen, der i høj grad lever af den personlige service.

Men i dag kan ingen ikke leve af kun at drive kiosk, så i 2017 besluttede Javad sig for at blive og udvikle Dannevirkes forretningsområder.

Det var nødvendigt for at sikre kioskens fremtid.

- Tidligere lå det største salg i almindelige kioskvarer som aviser, tobak, slik og blade, men sådan er det ikke længere, så derfor blev vi pakkeshop. Det var været rigtigt godt for os. Folk kunne ikke lide det, når der har været snak om lukning. Og jeg kan heller ikke lide det, for Dannevirke er en livlig butik med mange kunder, konstaterer Javad.

Hver dag kommer der mange lokale for at hente og aflevere pakker i Dannevirke Centralen. Bagerst i butikken kan man sidde og udfylde forskellige spille-kuponer, og bag et forhæng er der afdelingen med spilleautomater.

- Her kommer mange forskellige mennesker, og man har mange gode snakke, så det bliver da lidt vemodigt for mig at stoppe, konstaterer Javad.

Han er uddannet elektroingeniør og vil nu vende tilbage til sit fag igen.

Men først skal Helle lige læres op i arbejdet.

- Jeg har absolut ikke kendskab til noget, men jeg kan se nogle muligheder med butikken. Der skal ske nogle ændringer hernede i løbet af efteråret, som jeg ikke kan komme nærmere ind på nu, fortæller Helle Dalsgaard Sørensen, som er bosiddende i Skrydstrup.

De første uger vil hun være fuldtid i Dannevirke Centralen, og ellers så vil hun pendle mellem sine to forretninger i Nørregade.

- Jeg har mine damer i garnbutikken, og så har jeg ansat to til at hjælpe mig i kiosken, fortæller Helle Dalsgaard Sørensen.

Annonce

Dannevirkekiosken

Dannevirke Kiosken blev etableret i 1859 i Nørregade 26.

For nogle år siden skiftede kiosken navn til Dannevirke Centralen i forbindelse med, at man fik pakkeshop.

Hos Dannevirke Centralen er der idag udlevering/aflevering af pakker fra UPS, Bring DAO, Post Nord, og i fremtiden bliver der også DSL og GLS.

Ejerskiftet i Dannevirke Centralen markeres fredag den 2. august klokken 10 til 18, hvor Javad Barahman vil sige farvel og tak til alle kunderne med et glas vin og lidt kage i butikken, og kunderne kan hilse på den nye ejer Helle Dalsgaard Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Annonce