Annonce
Sønderborg

Turist-invasion: Museum beder folk holde sig væk

Der er stor søgning mod Sønderborg Slot i disse uger. Foto: Timo Battefeld
Museet på Sønderborg Slot oplever nu så mange turister, at de appellerer til, at folk holder sig væk i resten af uge 29. Tag til et af de andre museer i Sønderjylland, lyder opfordringen fra museet.

Sønderborg: Tsunamien af turister i Sønderborg-området er nu så massiv, at de må give op på Museet på Sønderborg Slot. De har offentligt på sociale medier meldt ud, at de har vanskeligt ved at tage imod flere gæster.

"Kan jeres besøg på Sønderborg Slot mon udskydes til næste uge? - Vi må derfor appellere til, hvis I kan, at udskyde jeres besøg til næste uge". Sådan står der i opslaget.

På grund af  coronakrisen holder langt flere danskere sommerferien i Danmark i år, staten har givet tilskud til museer, så prisen for at komme ind er blevet halveret - og endelig har de seneste par uger været rigtigt museumsvejr. Altså ingen sol og ture til badestrande.

Annonce

- Vi er glade for alle de gæster, vi har. Men slottet har kun en vis kapacitet, når vi også skal tænke på gæsternes sikkerhed og tryghed i forhold til Covid19-restriktioner, og at de i det hele taget får en god oplevelse, siger museumsvært Camilla Breede Uldal.

Kom igen senere

Museet skriver også i opslaget, at der heldigvis er ni andre museer indenfor cirka en times kørsel fra Sønderborg med kunst, arkæologiske fund eller kulturhistorie fra grænselandet, der bestemt også er besøg værd og med 50 procent på entrébilletten.


Vi er glade for alle de gæster, vi har. Men slottet har kun en vis kapacitet, når vi også skal tænke på gæsternes sikkerhed og tryghed i forhold til Covid19-restriktioner, og at de i det hele taget får en god oplevelse.

Camilla Breede Uldal


"Vi beklager den ulejlighed, det kan give og håber stadig at se jer her i sommeren", skriver museet.

Camilla Breede Uldal tilføjer, at folk, der kan vente til senere på sommeren meget gerne må det. Det kan være lokale fra Sønderborg-området, som måske har mulighed for at vente en uge eller to. Antallet af gæster på museet i juli er næsten en halv gang højere end i fjor, der ellers også var god.

Der har været mellem 700 og 900 gæster dagligt i juli, og onsdag og torsdag har medarbejdere måttet holde dørene lukket og gæsterne ude, til andre forlod museet. Her har der været omkring 1000 gæster inde dagligt. Så der har været kø, man ikke tidligere har oplevet i samme stil.

- Vi har haft enkelte dage som på kulturnatten og den slags med mange gæster, men slet ikke noget, der ligner det, vi oplever nu, siger Camilla Breede Uldal.

Der er 4400 kvadratmeter på Sønderborg Slot, og her er en, der har fundet lidt plads for sig selv. Foto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce